Φωτιά στη Σταυροπέδα. Κάηκε χορτολιβαδικη έκταση και σκουπίδια!

Η φωτιά στην ανεξέλεγκτη χωματερή της Σταυροπέδας. Διοξίνες που απειλούν χιλιάδες κατοίκους και παιδιά στην Χώρα. Όμως τα πολιτικά παιχνίδια γύρω από τα σκουπίδια καλά κράτησαν από αυτούς που τάχα μου ενδιαφέρονται για το περιβάλλον και μπλόκαραν μέχρι προχθές κάθε εξέλιξη για ΧΥΤΥ... (φωτ. Εν Άνδρω).

Φωτιά στην περιοχή της Σταυροπέδας. Επί τόπου έφτασαν η Πυροσβεστική με 3 οχήματα και 7 άτομα και ο ΣΕΔΑ με 2 οχήματα και 6 άτομα. Η φωτιά εξαπλώθηκε σε μερικά εκατοντάδες στρέμματα. Όμως περιορίστηκε σύντομα και ήδη μεγάλο μέρος έχει σβήσει από την έγκαιρη επέμβαση των οχημάτων και των ανδρών. Οι άνεμοι στην περιοχή είναι 5-6 μποφόρ.

Η καμμένη πλαγιά των Αποθηκών... (φωτ. Εν Άνδρω).

Η φωτιά ξεκίνησε από την περιοχή των Αποθηκών ανέβηκε κατά ένα μέρος στο ακρωτήρι του Στρόφιλα. Και στη συνέχεια έκαψε σκουπίδια κοντά στο νταμάρι του Πέτσα. Ο χώρος χρησιμοποιήθηκε προσφάτως ως ανεξέλεγκτη χωματερή μιας και ο Δήμος Άνδρου δεν έχει πλέον κανένα χώρο εναπόθεσης σκουπιδιών.

Η φωτιά ξεκίνησε από την πλαγιά των Αποθηκών και ανέβηκε προς το ακρωτήρι του Στρόφιλα (φωτ. Εν Άνδρω).

Ο καπνός της χωματερής που απλώνει νοτιοδυτικά όπως φαίνεται από την περιοχή της Χώρας (φωτ. Εν Άνδρω).

Αυτή τη στιγμή κοντεύει να σβήσει η χορτολιβαδική έκταση, ενώ για τα σκουπίδια – που δεν κάνει το νερό - έχει ζητηθεί να φέρουν χώμα για να τα σβήσουν.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»