Το πλοίο MARIKA ξύπνησε χαράματα τις Στενιές! Η Άνδρος ζωντανεύει το παλιό έθιμο…

 

Άλλο ένα ανδριώτικο πλοίο, το M/V MARIKA - Στενιώτικης ιδιοκτησίας - προσέγγισε σήμερα (12/1/19) ξημερώματα (06:00) τα Γιάλια χαιρετίζοντας την Άνδρο και ξυπνώντας το χωριό των Στενιών. Το πλοίο κατεύθυνε στην προσέγγιση του ο Παναγιώτης Καραμεσίνης.

Το καράβι ανήκει στους Μπεγλέρη-Εξαδάκτυλο, είναι φορτηγό 28.000 τόνων, ερχόταν από την Μερσίνη της Τουρκίας και πήγε στο Λαύριο για εφοδιασμό. Στη συνέχεια θα πάει στη Λάρυμνα να φορτώσει μεταλλεύματα για την Αλεξάνδρεια.

Το βίντεο δυστυχώς λόγω σκότους δεν έχει εικόνα. Υπάρχει όμως το ηχητικό υλικό από τα σφυρίγματα του πλοίου που προσέγγισε πολύ προσεκτικά κόβοντας ταχύτητα από τους 12,5 κόμβους στους 3,5 χαιρετώντας τις Στενιές  με αλλεπάλληλα σφυρίγματα.

Η διαδρομή του πλοίου στο Marine Traffic

Υπενθυμίζουμε πως της ίδιας εταιρείας ήταν και το Μαστρο-Μήτρος που προσέγγισε την Άνδρο πριν ένα χρόνο. Ακόμα πλοία Στενιώτικης ιδιοκτησίας των αδελφών Στεφάνου έχουν προσεγγίσει την περασμένη χρονιά την Άνδρο και τις Στενιές. Και βεβαίως να θυμίσουμε το ΔΙΑΣ (DIAS) του καπετάν Γιαννούλη Καμπάνη το καλοκαίρι, το οποίο είχαμε την τύχη να είμαστε στα ανοικτά και το φωτογραφίσαμε κατά την προσέγγιση του.

Απ’ ότι φαίνεται οι Στενιώτες πλοιοκτήτες επαναφέρουν το παλιό έθιμο της προσέγγισης των πλοίων τους στο νησί και συναγωνίζονται σε αυτό με τους Χωραΐτες. Μας θυμίζουν πάντα πως η Άνδρος ήταν και είναι ναυτικό νησί. Από την μεριά μας χαιρόμαστε τις προσεγγίσεις και ευχόμαστε στα πλοία αυτά καλή χρονιά και καλές θάλασσες…

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»