Δεκατρείς λαθρομετανάστες στην Τήνο! Σε επιφυλακή το λιμεναρχείο Άνδρου!...

Τήνος, η περιοχή της Μυρσίνης.

Στο διπλανό μας νησί, την Τήνο, βγήκαν χτες για πρώτη φορά δεκατρείς λαθρομετανάστες! Πρόκειται για μια ομάδα λαθρομεταναστών που ξεκίνησαν από την Τουρκία και οι οποίοι κατάγονται από την Συρία.

Προφανώς οι λαθρομετανάστες σε μια προσπάθεια να αποφύγουν τα νησιά του Βορείου Αιγαίου (Λέσβο, Σάμο, Χίο) που έχουν στρατόπεδα (hot spot) μεταναστών, στα οποία η κατάσταση είναι τραγική επιχείρησαν - παρά τις δεδομένες δυσκολίες - να προσεγγίσουν νησιά, που δεν έχουν στρατόπεδα με την προσδοκία πως θα προωθωθηθούν εύκολα στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Αναλυτικά, χτες το μεσημέρι γύρω στις 16:00 η Λιμενική Αρχή Τήνου ενημερώθηκε από ιδιώτη ότι στην περιοχή Μυρσίνη Τήνου (ΝΑ Τήνος) κινούνται πεζοί άγνωστοι αλλοδαποί με σακίδια. Άμεσα στην περιοχή κατέφθασαν λιμενικοί, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι νωρίτερα είχαν αποβιβασθεί στο νησί δεκατρείς παράτυποι μετανάστες (οκτώ άνδρες και πέντε γυναίκες) συριακής καταγωγής.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, κατέφθασαν στην Τήνο, από τις απένταντι τουρκικές ακτές, με τη βοήθεια Τούρκου διακινητή, με ταχύπλοο σκάφος. Από χθες, όλες οι λιμενικές αρχές των Κυκλάδων, και όχι μόνο, είναι σε εγρήγορση για τυχόν εντοπισμό ταχύπλοου που διακινεί παράτυπους μετανάστες από την Τουρκία. Ειδικότερα, πληροφορηθήκαμε πως και η λιμενική αρχή Άνδρου είναι σε επιφυλακή και ήδη έχει βγάλει σκάφος στα ανοικτά σε περιπολία...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"