Ένα πρωτότυπο μήνυμα για την πίτα στο Συνετί

Στην εκκλησία του χωριού ο Σύλλογος Φίλων Λαογραφικού Μουσείου Συνετίου έκοψε την πίτα του, υπό το βλέμα του παπα Μανώλη. Στην φωτογραφία ο πρόεδρος λέει δυό λόγια πριν την κοπή.

(Λάβαμε ένα πρωτότυπο μήνυμα από την κοπή της πίτας στο χωριό Συνετί της Άνδρου. Το έστειλε ο χαλκέντερος παπά Μανώλης που δίνει τη δική του μάχη σε ένα χωρίο με εκατοντάδες κατοικους το καλοκαίρι, αλλά μερικές δεκάδες τον χειμώνα. Κόψανε την πίτα του Συλλόγου Φίλων Λαογραφικού Μουσείου του χωριού στην εκκλησία. Και κεράστηκαν στο μοναδικό καφενείο. Παραβρέθηκε αρκετός κόσμος, Και στο τέλος έστειλε ο παπάς το μήνυμα στην ιστοσελίδα μας. Το διαβάσαμε και το δημοσιεύουμε αυτούσιο γιατί δείχνει μια άλλη Άνδρο: λίγο ξεχασμένη, αλλά με χιούμορ - Εν Άνδρω).

Μαζί με τον πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου.

Αγαπητό Εν Άνδρω καλησπέρα,

Στο viber του τηλεφώνου του site ανέβασα μόλις τώρα τις φωτογραφίες από την κοπή της πίτας του συλλόγου φίλων του λαογραφικού μουσείου Συνετίου. Η κοπή έγινε στο ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Συνετί και ακλούθησε κέρασμα στο καφενείο του κ. Κοντού.

Και μετά όλοι πήγαν για κέρασμα στο καφενείο του Γ. Κοντού. Το Συνετί καταφέρνει να έχει ακόμα το δικό του καφενείο.

Παραβρέθηκαν πολλοί Συνετιανοί και το ΔΣ του Συλλόγου που είναι ο Δημήτρης Φακής πρόεδρος και τα μέλη Γιαννάκης Χρήστος, Μαριογκούλα Τηνιακού, Σμαρούλα Βιδάλη, Ανδριάνα Κροκοδείλου.

Από τις αρχές του τόπου παραβρέθηκε ο δήμαρχος. Εδώ στην φωτογραφία ο Θ. Σουσούδης με τον πρόεδρο του Συλλόγου Γ. Φακή και τον δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Λάσκαρη.

Ότι θες κρατάς απ’ ότι έστειλα κι ότι θες πετάς… Έχεις και το μαχαίρι έχεις και το καρπούζι...

Καλό ξημέρωμα και ευχαριστώ για ακόμα μια φορά!!

Παπά Μανώλης Λιαπάκης

Εφημέριος Συνετίου