«Έφυγε» ο πρώην κοινοτάρχης και πρόεδρος Λαμύρων Γιώργης Μπάλλας

 

Ο μπάρμπα-Γιώργης ξαποσταίνει από τον κάματο της μέρας...

Έφυγε λοιπόν μπάρμπα-Γιώργης Μπάλλας. Το μάθαμε πριν από λίγο. Και μια αίσθηση απώλειας μας κυρίευσε. Επί 18 ολόκληρα χρόνια - που βρέθηκα στο Υψηλού - ήταν η μόνιμη φιγούρα του χωριού. Ήξερε όλη την πλαγιά από τα Λάμυρα μέχρι τις Στραπουριές σαν την τσέπη του.

Παλιός κοινοτάρχης Λαμύρων, πρόεδρος της περιοχής επί χρόνια, τελευταία παραδοσιακή φιγούρα της πλαγιάς. Με το μουλάρι του. Με τις αντιρρήσεις και τις συμφωνίες του. Με την επίβλεψη του όλα αυτά τα χρόνια του για το καθάρισμα των δρόμων και των μονοπατιών. Ήταν ο μόνος που ήξερε παλιές διαδρομές της περιοχής. Αυτόν ρωτάγανε οι εργάτες ή οι υδραυλικοί για το που μπορούσαν να βρουν τους ακόμα αχαρτογράφητους δρόμους του νερού.

Ο μπάρμπα-Γιώργης με το αχώριστο μουλάρι του...

Τον θυμάμαι στο τηλέφωνο στην τελευταία πολιτική του παρέμβαση στις 6 Οκτώβριου του 2017 να λέει: «θα παραιτηθώ από πρόεδρος γιατί ο δήμαρχος δεν βοηθά στο χωριό». Και μετά να διαβάζει την παραίτηση που είχε καταθέσει στις 4/10/17: "γιατί δεν εισακούγομαι για τις παράνομες παρεμβάσεις σε δημόσιους χώρους, για έργα που έγιναν και οι άνθρωποι που τα έκαναν έμειναν απλήρωτοι". Και "να ευχαριστεί τους κατοίκους που τον τίμησαν με την ψήφο τους".

Ήταν 80 χρονών όταν έκανε την τελευταία "παλικαρίσια" πολιτική παρέμβαση του ο Γιώργης Μπάλλας, που έφυγε χτες βράδυ στα 82 του ήσυχα μέσα στον ύπνο του.

Καλό παράδεισο μπάρμπα-Γιώργη…

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Γιώργη προχθές αθόρυβα και ξαφνικά ολοκλήρωσες τη διαδρομή σου.
Συγχαρητήρια, η διαδρομή αυτή ήταν άριστη.
Καλή συνέχεια, καλό Παράδεισο.

This comment was minimized by the moderator on the site

Διαμαντή εκ μέρους της οικογένειας σε ευχαριστούμε για το άρθρο σου. Ετσι απλά θα ήθελε και ο πατέρας μου να τον αποχαιρετήσουμε. Χωρίς μεγάλα λόγια, χωρίς ψηφίσματα με τα οποία γελούσε, χωρίς ονομασίες πλατειών και δρόμων. Σαν ένας καλός πατέρας, σύζυγος και παππούς και σαν ένας άνθρωπος που έδωσε όλες του τις δυνάμεις για την κοινότητα μας. Γιατί όπως έλεγε "Γράμματα δεν έμαθα, αυτά τάμαθα".

This comment was minimized by the moderator on the site

τελικά ήταν 80 ή 82;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Ήταν 80 το 2017 όταν παραιτήθηκε γιατί δεν εκπλήρωναν τις υποχρεώσεις προς το χωριό του. Κι ήταν 82 όταν πέθανε το 2019.
Ευχαριστούμε για το ερώτημα...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro