Οι πίτες του Ευδόκιμου! Μια συνεργασία του γέροντα με τον Σύλλογο Γυναικών Κορθίου!

Ήταν μια διαφορετική Κυριακή στο μοναστήρι της Παναχράντου. Ο Σύλλογος Γυναικών Κορθίου κατέφθασε με όλη την προετοιμασία του για να ανοίξει φύλλο με τον γέροντα Ευδόκιμο που ήταν κι αυτός πανέτοιμος. Στόχος να φτιάξουν πίτες που θα μοιράζονταν σε οικογένειες με της Άνδρου που αυτές τις μέρες έχουν προβλήματα. Για καλό σκοπό η συνάντηση και η όλη εκδήλωση που θα έλεγε κι ένας μικρός φίλος. Στην κλασική εικόνα του τέλους, μετά το γεύμα με κλασική μακαρονάδα με σάλτσα ("Evdokimos style") ποζάρουν όλοι μαζί χαρούμενοι για μια αναμνηστική φωτογραφία. Η Άνδρος στα καλύτερα της... (φωτ. Μονή Παναχράντου).

 

Ένα βίντεο του Συλλόγου Γυναικών Κορθίου σε επεξεργασία του Εν Άνδρω... Η εξαιρετική μουσική επένδυση είναι από ένα σπουδαίο κομμάτι της Lorraine McKaine με αναφορά την Ελλάδα κομμάτι...

Όλα ξεκίνησαν με τον αεικίνητο παππού Ευδόκιμο που πρώτα μάζεψε διπλα του όλα τα υλικά μετά οποία θα γέμιζε τις πίτες του... (φωτ. Μονή Παναχράντου).

Στη συνέχεια άρχισε να πλάθει με το ζυμάρι τις πίτες του στρώνοντας και πλάθοντας τες με τον πλάστη... (φωτ. Μονή Παναχράντου).

Στην μεγάλη τραπεζαρία του μοναστηριού όλη η παρουσίαση. Απέναντι του δεκάδες γυναίκες από το Κόρθι αποτελούσαν το ακροατήριο της όλης "ζύμωσης"... (φωτ. Μονή Παναχράντου).

Φτιάχτηκε μια τεράστια σπανακόπιτα με τυρί. Λαχταριστή και μπήκε στον φούρνο για ψήσιμο. Μετά μια ώρα και κάτι ήταν έτοιμη (φωτ. Μονή Παναχράντου).

Παράλληλα φτιάχτηκε και μια πολύ μεγάλη τυρόπιτα και ακολούθησε και αυτή στον φούρνο. Πάνω από μια ώρα ψηνόταν και μετά ήταν έτοιμη (φωτ. Μονή Παναχράντου).

Όταν ολοκληρώθηκαν οι πίτες είχε έρθει η ώρα του φαγητού. Οι θεσπέσιες μακαρονάδες του Ευδόκιμου (τις οποίες επέβλεπε ο πατήρ Αέτιος και είχαν αναλάβει την όλη διαδικασία οι γυναίκες του Κορθίου) ήταν κι αυτές έτοιμες. Και άρχισε το σερβίρισμα τους (φωτ. Μονή Παναχράντου). 

Δεκάδες κατέκλυσαν τα τραπέζια μέσα σε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα απολαμβάνοντας τις μακαρονάδες και φυσικά με την συνοδεία κάποιων κομματιών από τις πίτες (φωτ. Μονή Παναχράντου).

Στο κεντρικό τραπέζι ο Ευδόκιμος με τους εκλεκτούς καλεσμένους του  (φωτ. Μονή Παναχράντου).

Κλείνουμε την εξαιρετική γιορτή με μια ακόμα αναμνηστική φωτογραφία του τέλους της σεμνής τελετής. Στην όλη εκδήλωση συμμετείχαν αρκετοί από αυτούς που συνδιοργάνωσαν την σπουδαία συμματοχή της Άνδρου στην ΕΧΠΟΤΡΟΦ 2019. Ήταν μια ευκαιρία να γιορτάσουν μαζί στο νησί την επιτυχία τους στην μεγάλη έκθεση (φωτ. Μονή Παναχράντου).

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"