Ξεκίνησαν οι σκαλωσιές στο Επισκοπείο ενόψει τριημέρου.

Ξεκίνησε σήμερα το πρωί ο Δήμος Άνδρου να βάζει σκαλωσιές στο προβληματικό κτήριο του Επισκοπείου στην αγορά της Χώρας. Μετά την πτώση σοβάδων πριν λίγες μέρες, την διαμαρτυρία των κατοίκων στο Εν Άνδρω και τον διάλογο που αναπτύχθηκε στο site μας. Μετά την αποστολή δελτίου τύπου της Μητρόπολης Άνδρου-Σύρου που μάς εξηγούσε πως δεν έχει ευθύνη. Μετά την μακροσκελή ανακοίνωση του Δήμου Άνδρου και της αιφνίδιας και χωρίς λόγο προσωπικής επίθεσης του δημάρχου εναντίον μας! και μετά της προχθεσινής ανακοίνωσης του Επαρχείου Άνδρου, που ζητούσε από τον ιδιοκτήτη του κτηρίου να λάβει μέριμνα ενόψει των εκδηλώσεων του τριημέρου, εμφανίστηκε σήμερα το πρωί συνεργείο και άρχισε να περιζώνει το κτήριο με σκαλωσιές προς αποφυγή ατυχήματος. Στην φωτογραφία το συνεργείο που τοποθετεί σκαλωσιές στο προβληματικό κτήριο.   

Έπρεπε να γίνουν αρκετά. Να συζητηθούν περισσότερα, ώστε ο ιδιοκτήτης Δήμος Άνδρου να κάνει το σωστό. Ευτυχώς που το έκανε εγκαίρως.  Και δεν υπήρξε ατύχημα. Καλό θα είναι όμως αμέσως μετά το τριήμερο να λάβουν μέριμνα οι αρμόδιοι ώστε να προχωρήσει εγκαίρως με την συνεργασία όλων η αποκατάσταση του ιστορικού κτηρίου. Στη φωτογραφία το συνεργείο τοποθετεί σκαλωσιές στο κτήριο σήμερα το πρωί.

Θα πρέπει να θυμίσουμε πως στο κτήριο είχαν και προηγουμένως τοποθετηθεί σκαλωσιές όμως είχαν αφαιρεθεί όταν μετά από ισχυρό αέρα είχαν πέσει στον δρόμο καδρόνια! Να υπογραμμίσουμε προς τους αρμοδίους πως οι σκαλωσιές είναι μια προσωρινή λύση. Πρέπει το συντομότερο να ξεκινήσουν τα έργα αποκατάστασης του κτηρίου πριν υπάρξουν πάλι προβλήματα είτε με πτώση λόγω αέρα κάποιου καδρονιού είτε με πτώση σοβάδων λόγω βροχής.  Στη φωτογραφία το συνεργείο ολοκληρώνει τις σκαλωσιές γύρω από το κτήριο. 

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"