Φωτιά μετά τον κατακλυσμό! Ίδια μέρα ίδια ώρα με πέρσι! Μόνο η περιοχή άλλαξε λίγο…

 Μάλλον δεν έχει νόημα να δημοσιεύσουμε φωτογραφία από την σημερινή φωτιά. Προτιμήσαμε για πρωτοτυπία δύο φωτογραφίες από την περσινή φωτιά την ίδια μέρα (!!!) και την ίδια ώρα!!! Λίγο διαφορετικό μόνο το μέρος. Παντού όμως για τους ίδιους λόγους: παράνομη βόσκηση. Τηρούν βλέπετε χρονοδιάγραμμα οι πυρομανείς της Άνδρου...

Απόψε (7/3) λίγο μετά τις 19:00 η πυροσβεστική υπηρεσία δέχθηκε αρκετά τηλεφωνήματα από Βουρκώτη, Χώρα, Στενιές, Φάλικα, για φωτιά στην ευρύτερη περιοχή του Ζένιου. Κινητοποιηθήκαν οχήματα της πυροσβεστικής και ζητήθηκε και η συνδρομή του ΣΕΔΑ μέσω της Πολιτικής Προστασίας Άνδρου.

Στον τόπο της φωτιάς έφτασαν τρία αυτοκίνητα της πυροσβεστικής και τρια του ΣΕΔΑ. Όμως η φωτιά ήταν περίπου μια ώρα με τα πόδια από τον δρόμο σε δύσβατη περιοχή. Η έκταση ήταν σε τρια μέτωπα 150 μέτρα, 100 μέτρα και 50 μέτρα. Σύμμαχοι των 12 ανδρών που έφτασαν εκεί ήταν ο ασθενής άνεμος και η μεγάλη υγρασία και η μεγάλη διάθεση των πυροσβεστών και των εθελοντών να σβήσουν γρήγορα κάθε εστία.

Μέσα σε μια ώρα η φωτιά περιορίστηκε σε μια εστία λιγότερο από 50 μέτρα. Αυτή τη στιγμή σβήνουν την τελευταία εστία. Θα παραμείνουν σε επιφυλακή για τυχούσα αναζωπύρωση. Η δουλειά των πυροσβεστών ολοκληρώνεται αρκετές ώρες μετά όταν πάψει κάθε κίνδυνος αναζωπύρωσης.

Να σημειώσουμε πως η περιοχή έχει καεί αρκετές φορές για παράνομη βόσκηση. Και για όποιον δεν το πιστεύει πέρσι την ίδια μέρα και ίδια ώρα γράφαμε στο Εν Άνδρω για πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή της Πλούσκας. Πλέον καταλαβαίνουμε πως αυτοί που βάζουν τις φωτιές στα απάτητα της Άνδρου τηρούν με ακρίβεια και χρονοδιάγραμμα και ωράριο!!

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»