Καρναβάλι Χώρας 2019: εφέτος πολύ περισσότεροι...

 Φεύγοντας κατά τις 5 το απόγευμα η Αγορά της Χώρας είχε πολύ κόσμο. Πολύ περισσότερο από πέρσι. Λογικό γιατί πέρσι είχαμε Απόκριες μέσα Φλεβάρη με καταιγίδα να έρχεται. Ενώ εφέτος είχαμε μέσα Μάρτη με μια ατέλειωτη ανοιξιάτικη λιακάδα που είχε ξεκινήσει από την αρχή της εβδομάδας. Άρα προδιέθετε για ένα πλήρες τριήμερο Καθαρής Δευτέρας. Στη φωτογραφία η Αγορά μετά το καρναβάλι. Στα μαγαζιά το αδιαχώρητο. Στο δρόμο πλήθος κόσμου (φωτ. Εν Άνδρω),

Κι όμως στις 2:30 το μεσημέρι τίποτα δεν προδιέθετε το τι θα γινόταν στις 4 που κορυφώθηκε η παρέλαση. Στην Αγορά η Φιλαρμονική του Μουσικού Συλλόγου Άνδρου ήταν η μόνο ατραξιόν. Και αρκετοί μασκαράδες τριγύρω που περίμεναν το καρναβάλι που θα άρχιζε στις 3 το μεσημέρι. Για την ιστορία η Φιλαρμονική που έπαιξε εξαιρετικά, ντυμένη κατάλληλα για την περίσταση, δεν είχε προαναγγελθεί. Άλλη φορά να την βάζετε στο πρόγραμμα ιδίως όταν είναι τόσο καλή η παρουσία της (φωτ. Εν Άνδρω). 

Το σπουδαίο, εκτός της εξαιρετικής παρουσίας της, η Φιλαρμονική πλαισιώνεται όπως μπορεί κανείς να δει από νέα παιδιά. Η μουσική παράδοση της Χώρας και της Άνδρου συνεχίζεται κι αυτό είναι ένα από τα πολύ ωραία που μπορεί κανείς να διαπιστώσει και στο σύντομο βίντεο... (βίντεο Εν Άνδρω).

 Επιτέλους κατά τις 3:40 άρχισε η παρέλαση. Με ότι καλύτερο. Καρνάβαλος ο Καραγκιόζης σε ρόλο δημάρχου. Εκλογές έχουμε, υποψήφιους έχουμε, υποσχέσεις έχουμε, κατέβηκε και ο καραγκιόζης διεκδικώντας την ψήφο μας. Και από ότι είδαμε την κέρδισε για πολλούς λόγους. Ένα βασικός ήταν η εξαιρετική συνοδεία του: οι πανέμορφες κοπέλες! (φωτ. Εν Άνδρω).

 Ένας ακόμα ήταν η εξαιρετική φιγούρα του (φωτ. Εν Άνδρω). 

 Ένας επιπλέον ο εξαιρετικός ηθοποιός του ΘΟΑ που ήταν μασκαρεμένος Καραγκιόζης κι οδηγούσε το αυτοκίνητο με την φιγούρα (φωτ. Εν Άνδρω).

 Και ξάφνου εκτός που είχε γεμίσει ο δρόμος. Που βρέθηκαν όλοι αυτοί σε μια χτες άδεια Αγορά και λίγο πριν αρχίσει η παρέλαση με περιορισμένο κόσμο δεν ξέρουμε. Αυτό που ξέρουμε είναι πως βρέθηκαν. Και δεν έφτανε αυτό ξαφνικά γέμισε ο δρόμος με δημοτικά σχολεία. Χαμός στο ίσιωμα (φωτ. Εν Άνδρω). 

Και βέβαια άρχισαν να καταφθάνουν και τα άρματα. Που λόγω λιτότητας μάλλον ήταν λιγότερα, αλλά κι αυτά είχαν κόσμο. Άρα γινόταν ο σχετικός χαμός (φωτ. Εν Άνδρω).

 

Σε μερικές περιπτώσεις γινόταν το "έλα να δεις" με το άρμα και την πιτσιρικαρία γύρω του (φωτ. Εν Άνδρω).

 Ε, αφού είχε τόσο κόσμο λογικό να υπάρχει και ομάδα των πρώτων βοηθειών. Σου λένε μήπως χρειαστούμε κι εμείς. Και ιδού οι νοσοκόμες χαμογελαστές και τρυφερές, αλλά και οι σχετικοί νοσοκόμοι να μαζεύουν το ανάλογο γέλιο... (φωτ. Εν Άνδρω). 

 Και κάπου εκεί και το Swell με τον Χαλά και μια στρουθοκάμηλο. Τόσα χρόνια στρουθοκαμιλίζουμε με τα προβλήματα μας. Βγήκε κι ο Χαλάς στο δρόμο με το πουλί για να μας το θυμίσει... (φωτ. Εν Άνδρω).

 Και κάπου εκεί έκανε την εμφάνιση της η Μεσαριά με ληστές και οπλοφόρους για να ληστέψουν το γέλιο και την Casa de Pepe... (φωτ. Εν Άνδρω).

Και αμέσως μετά το μπαρ Λήθη. Ποταμός γέλιου πριν την λήθη... (φωτ. Εν Άνδρω).

 

Το πιο μεγάλο κι ελαφρώς ασούμπαλο άρμα το είχε ο Πιτροφός. Χώραγε δεν χώραγε το Χαμάμ του Πιτροφού στον δρόμο Είχε όμως και πολύ κόσμο κατεβάσει το χωριό από τα ορεινά (φωτ. Εν Άνδρω). 

 

 Κόσμος πολύς τριγύρω κι όλοι κατηφόριζαν προς την πλατεία Καΐρη όπου είχαν σταθεί τα άρματα πριν πάρουν στροφή κι ανηφορίσουν αργότερα... (φωτ. Εν Άνδρω).

 

 Και βεβαίως άρματα, ομάδες και κατηφορίζοντες στριμώχτηκαν στην πλατεία Καΐρη επιτυγχάνοντας το αδιαχώρητο. Πήχτρα τα μαγαζία, πήχτρα ο δρόμος, πήχτρα η Χώρα! Είχαμε πολύ κόσμος εφέτος. Μάλλον σαν νησί όπως φάνηκε και από τις αφίξεις κάναμε το ρεκόρ της 4ετίας. Όπως έλεγε και ο Νίκος αδύνατον να εξυπηρετηθεί όλος αυτός ο κόσμος στα μαγαζιά που ήδη υπάρχουν... Και με αυτή την ευχάριστη διαπίστωση ολοκληρώνεται ένας χειμώνας "που να πάει και να μην ξανάρθει" όπως έλεγε ο Μιχάλης. Με αυτά και με αυτά μπήκε η νέα σεζόν με ελπίδες για την Άνδρο...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ" 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet