Κορθιανό Καρναβάλι ή εκεί πήγαν όλοι οι άλλοι...

Το αδιαχώρητο και στο Κόρθι. Όλοι όσοι δεν πήγαν Χώρα (οι χωραΐτες και τα γύρω χωριά δηλαδή) πήγαν Κόρθι. Ήταν εκεί το Γαύριο, αλλά και το Μπατσί. Ήταν εκεί μέγα πλήθος και μέγα πάθος. Βούλιαξαν τα μαγαζιά. Βούλιαξε η μικρή πλατεία του πεζόδρομου και γέμισε και η πλατεία του σχολείου. Είπαμε στο Κόρθι πήγαν όλοι οι άλλοι (φωτ. Φιλόδημος για Εν Άνδρω).  

 

Οι εκλογές το θέμα της εποχής. Και ο Σουσούδης στο επίκεντρο της σάτιρας. Γιατρός με άσπρη μπλούζα, μια ακτινογραφία καρφιτσωμένη πάνω του! Και μια μπάλα μπάσκετ για κεφάλι! Και κολλημένος στην καρέκλα! 

Και οι άλλοι τέσσερις συνυποψήφιοι για την δημαρχία. Μπροστά ο Λοτσάρης μάγειρας σε σχήμα κεφτέ, λίγο πιο πίσω ο Γιαννίσης σαν κάβουρας, ο Μπάλλας σαν μπάλα και ο Καπάκης σαν καπάκι.

Και το σχετικό ψηφοδέλτιο. Μπορείτε εύκολα να αναγνωρίσετε τους υποψηφίους: Ακτινογραφία/γιατρός, χαρούμενος κεφτές/μάγειρας, κάβουρας, χαρούμενη μπάλα, καπάκι....

Και η σχετική κάλπη. Μικρή στο μέγεθος γιατί όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι... (φωτ. Φιλόδημος για Εν Άνδρω).

 Αλλά και κοινωνικά θέματα: ο Ριχάρδος της εποχής της κρίσης στον χρυσό του θρόνο. Αλλά και κάτι σαν υπενθύμιση ο θρόνος για το μεγάλο φιάσκο του πρωθυπουργού και των εισαγγελέων που τον έπιασαν και τον... άφησαν! Ψάχνουν ακόμα για κατηγορίες... (φωτ. Φιλόδημος για Εν Άνδρω).

Οι ομάδες παρατεταγμένες στην παραλία πριν την παρέλαση. Εδώ και η Υδρούσα.. (φωτ. Φιλόδημος για Εν Άνδρω).

Κλασικοί μασκαράδες σε κλασικό καρναβάλι 32 χρόνων... Αγρότες κατά Τσίπρα το θέμα. Το ζήτημα εδώ ήταν ποιος είναι μασκαράς; Οι αγρότες ή ο Τσίπρας; (φωτ. Φιλόδημος για Εν Άνδρω).  

 Και το Γαύριο εκπροσωπώντας την Υδρούσα με εκατοντάδες καρναβαλιστές (φωτ. Φιλόδημος για εν Άνδρω). 

 Τι να πει το έρμο το γυμνάσιο-λύκειο Κορθίου με αυτά που τραβάει. Βουβός κινηματογράφος, χωρίς λόγια λοιπόν (φωτ. Φιλόδημος για Εν Άνδρω). 

Και μακεδονομάχος στην σειρά... (φωτ. Φιλόδημος για Εν Άνδρω).

 Η παρέλαση στον πεζόδρομο (φωτ. Φιλόδημος για Εν Άνδρω).

 Το γυμνάσιο-λύκειο παρελαύνει (φωτ, Φιλόδημος για Εν Άνδρω).

 Και η ασύγχρονη κολύμβηση παρελαύνει κι αυτή (φωτ. Φιλόδημος για Εν Άνδρω) 

 Τελικά όπως σε όλα τα μεγάλα γεγονότα όλοι "πήγαν πλατεία" όπου έγινε το μεγάλο γεγονός 

...συναυλία μέχρι το βράδυ με συγκρότημα ωραίο και ντυμένο για την περίσταση αναλόγως όπου ξεφάντωσαν όλοι. Και του χρόνου... (φωτ. Φιλόδημος για Εν Άνδρω).

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"