Έσβησε η φωτιά στις Στενιές!!!

Από την φωτιά. Ώρα 15:15, Σάββατο 16/3/19.

Σήμερα το μεσημέρι γύρω στις 14:30 εκδηλώθηκε φωτιά από άγνωστη αιτία πάνω από το χωριό των Στενιών. Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι εθελόντές δασοπυροσβέστες, η πολιτική προστάσία του Δήμου και η πυροσβεστική. Επί τόπου έφτασαν πρώτοι οι δασοπυροσβέστες και η πολιτική προστασία λόγω της εγγύτητας τους με το περιστατικό και ακολούθησε η πυροσβεστική.

Πανοραμική φωτογραφία της σημερινής φωτιάς στις Στενιές από το μναστήρι της Αγίαες Ειρήνης στ' Αποίκια.

Όπως φαίνεται οι φλόγες δεν πλησιάζουν τα σπίτια.

Επί τόπου στο τέλος ήταν 4 οχήματα (3 της πυροσβεστικής και 1 των εθελοντών) με 6 πυροσβέστες και 4 εθελοντές.  Η φωτιά έσβησε γύρω στις 18:00.

Ξεκίνησε κοντά στον δρόμο που πάει στον πάνω σταθμό και στα σπίτια όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες. Όμως ο ήπιος νότιος αέρας απομάκρυνε τις φλόγες από τα σπίτια. Κάηκαν αρκετά στρέμματα πρασίνου. Ευτυχώς όμως δεν κινδύνεψε το χωριό.

Η κατάσβεση ήταν αρκετά δύσκολη. γιατί το μέτωπο είχε φτάσει 250-300 μέτρα και η περιοχή είναι δύσβατη με φρύγανα. Επιχειρήθηκαν ρίψεις νερού. Αλλά ήταν μακριά από τον δρόμο και έτσι η κατάσβεση έγινε με πεζοπόρες ομάδες.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΓΙΑ ΑΥΤΟ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΔΡΟΜΟ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΧΩΡΙ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Συνήθως οι πυρκαγιές στις Στενιές ξεκινούσαν εκεί κατά το Πάσχα και την Ανάσταση και οφείλοντο στα πυροτεχνήματα και κυρίως τις ναυτικές φωτοβολίδες που έριχναν ανεξέλεγκτα κάποιοι .θερμοκέφαλοι.
Αν άρχισαν από τώρα οι φωτιές, το φετινό καλοκαίρι με την υπάρχουσα βλάστηση θα είναι δραματικό για όλους μας και κυρίως για το τοπικό κλιμάκιο της Π.Υ και τους εθελοντές δασοπυροσβέστες. Ο σχεδιασμός της πυροπροστασίας και της επέμβασης κατά περιοχές πρέπει να ξεκινήση άμεσα. Ομοίως πρέπει να δοθή παράταση μέχρι τις 15 Μαίου(τουλάχιστον) στην περίοδο αυτή που επιτρέπεται η ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΚΑΥΣΗ και ο καθαρισμός ξερικών περιοχών(με ειδοποίηση της Π.Υ πριν και μετά), γιατί οι περιοχές αυτές θα αποτελέσουν μέσα στην καλοκαιρινή ξηρασία επικίνδυνες εστίες ανεξέλεγκτων πυρκαγιών.