Γράμμα από το Γαύριο: κάντε κάτι η κατάσταση είναι απαράδεκτη

 

(Έχουμε λάβει την παρακάτω καταγγελία από το Γαύριο. Ο αναγνώστης έστειλε όνομα, τηλέφωνο και φωτογραφίες. Αφήσαμε να περάσει το Σαββατοκύριακο. Και σήμερα Δευτέρα ενημερώνουμε τον Δήμο Άνδρου ώστε να κάνει κάτι για να διορθωθεί η κατάσταση μιας και ήρθε η άνοιξη και άρχισαν να έρχονται επισκέπτες που απογοητεύονται με αυτές τις εικόνες – Εν Άνδρω).

Καλημέρα,

Αν θέλετε γράψτε κάτι για την κατάσταση που επικρατεί στο Γαύριο. Αναφέρομαι στο χώρο στάθμευσης δίπλα από τα σχολεία του Γαυρίου όπου έχουν τοποθετήσει τους κάδους συλλογής σκουπιδιών και ανακυκλώσιμων υλικών. Οι κάδοι είναι τοποθετημένοι στο άκρο του δρόμου που οδηγεί προς τα σχολεία, το Γυμνάσιο - Λύκειο αλλά και το δημοτικό. Τον τελευταίο  τουλάχιστον μήνα μετά τις βροχές η κατάσταση του δρόμου είναι απελπιστική.

Καθημερινά δεκάδες αυτοκίνητα γονιών και εκπαιδευτικών αλλά και τα λεωφορεία που μεταφέρουν τους μαθητές διέρχονται από αυτόν.  Πεζός δύσκολα περνάει αν δεν βουτήξει στη λάσπη. Προκειμένου να πλησιάσεις τους κάδους για να πετάξεις τα σκουπίδια σου θα πρέπει είτε να κολυμπήσεις, είτε να έχεις όχημα 4Χ4. Ο αέρας έχει σκορπίσει σκουπίδια και υλικά τριγύρω που ξεπροβάλλουν απειλητικά για τα αυτοκίνητα αν δεν τα δεις. 

Όσοι δε, έχουν παρκάρει τα αυτοκίνητα τους στο χώρο δίπλα από το γήπεδο 5Χ5 μόλις έρθουν είναι αναγκασμένοι να βουτήξουν με τα πόδια στη λάσπη και  αν τα καταφέρουν να φτάσουν στο αμάξι τους   στη συνέχεια εφόσον δεν κολλήσουν στο βούρκο, θα φύγουν από το χώρο στάθμευσης.

Άλλο γεγονός που δείχνει την πλήρη αδυναμία των διοικούντων είναι η μεγάλη λακκούβα που υπάρχει  τουλάχιστον 3 μήνες στη διασταύρωση των δρόμων προς Φελλό ΒΔ Άνδρο με το δρόμο προς Πάνω Γαύριο, στη γωνία έξω από το νηπιαγωγείο. Μια λακκούβα βάθους περί τα 20 εκατοστά και έκτασης πάνω από 3 τετραγωνικά. Έχασκε ανοιχτή τουλάχιστον 2 μήνες. Κάποια στιγμή θεώρησαν καλό να τη σημάνουν. Έβαλαν 3-4 κώνους γύρω - γύρω.

Μετά από καμιά δεκαριά και παραπάνω μέρες αποφάσισαν να  την κλείσουν με μπετόν. Οι "φτωχοί" δεν υπολόγισαν σωστά πόσο μπετόν θα χρειαζόταν για να κλείσει. Έτσι το έργο έμεινε μισοτελειωμένο. Έχουν περάσει πάνω από οχτώ ημέρες από τότε. Τελικά σήμερα Σάββατο πρωί που ξαναπέρασα είδα ότι έκλεισαν με μπετό και την υπόλοιπη λακκούβα. Έβγαλα τις φωτογραφίες που σας στέλνω. Όλα αυτά δείχνουν την ασχετοσύνη αυτών που ζητούν τη ψήφο μας. 

Ζω εδώ και 8 χρόνια στο Γαύριο. Το περασμένο τριήμερο ήρθαν κάποιοι φίλοι μου και όταν κάποια στιγμή περάσαμε με το αυτοκίνητο μας να πετάξουμε το σκουπίδια μας έγινα ρεζίλι. Μόλις αντίκρισαν αυτή την τριτοκοσμική κατάσταση με ρώτησαν πως το ανεχόμαστε .

Παρακαλώ αν αποφασίσετε ότι αξίζει να γράψετε να τηρηθεί η ανωνυμία μου.

Σας στέλνω με we transfer τις φωτογραφίες.

Σας ευχαριστώ

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Στις 25 Μαρτίου να φωτογραφίζετε την Αντιδήμαρχο
Νικη Μαμάη και τον πρόεδρο τον Μουλα άξιοι εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας μας. Φυσικα να μην ξεχασετε και τον προεδρο του συλλογου τον Αντώνη Αντωνογλου .Θα κάνουμε και κανένα χορό στο τέλος γύρω από τους κάδους των σκουπιδιών στο σχολείο ΧΑΛΙΑ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΧΑΛΙΑ !!

This comment was minimized by the moderator on the site

Ολοι αυτοί οι ...διασκεδαστές οι χορευτές απο... βιολιά σε βιλιά, που θα μας μοστράρονται παλι ανήμερα του Ευαγγελισμού στα μαγαζιά να χορεύουν χαζά και ανέμελα, μήπως θα πρέπει, καποιοι να τους πούνε ότι καλύτερα ειναι, να πάνε σπίτια τους ??
Απο τον Πρόεδρο τησ Τοπικής Κοινότητας κύριο Κώστα Μούλα, την Αντιδήμαρχο κυρία Νίκη Μαμάη, τον ειδικό σύμβουλο του Δημάρχου και μάλιστα με μηναίο μισθό, κύριο Γιώργο Βλάμη,τον Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων κύριο Αντώνογλου Αντώνη,που εκτός από το να χορεύουν στα καρναβάλια,δεν κινητοποιούνται να δούνε και να απαιτήσουν,την αλλαγή αυτής τη ςκατάστασης, δίπλα στα σχολεία
Μας κούρασεαν με τις αηδίες τυος και τισ γεμα΄το ..κιτσαριό εκδηλώσεις τους΄χωρίς καμμιά ουσιαστική βοήθεια, στα καυτά προβλήματα που πρέπει να ρίξουν βάρος.
Το αστείο είναι ότι όλοι αυτοί, θα είναι πρώτη μούρη στη παρέλαση των παιδιών μας και θα καταθέσουν μάλιστα και στεφάνι στο μνημείο, χωρίς να τους καίγεται καρφί, αρκεί να τους βγάλουν φωτογραφία για το facebook !
Ποιός-οι αλήθεια θα μας σώσει απο όλα αυτά .....

This comment was minimized by the moderator on the site

Ντροπή στους αιρετούς του Γαυρίου: αντιδήμαρχο και πρόεδρο.

This comment was minimized by the moderator on the site

Το ΓΑΥΡΙΟ βρωμάει, στα σχολεία και τα προαύλια τους δίπλα στα σκουπίδια,τις μυρωδιές, οι δρόμοι απέξω γεματοι λακκούβες και νερά, ένα κοινώς λεγόμενο ..μαύρο χάλι ! !
Γιατί σήμερα το αποδεχόμαστε;
Γιατί δεν αντιδρούμε;
Πρόκειται για πολιτική αναισθησία εκ μέρους του Δήμου Ανδρου και του Τοπικού εδώ Συμβουλίου ή για κάτι άλλο, που έχει τελικά να κάνει,με αυτό το ίδιο το Γαύριο και την τιμωρία του, απο πλευράς Θεοδόση, γιατί πάει κόντρα στην Πλούσκα ;
Δυστυχώς πρόκειται για την πιο επικίνδυνη αδιαφορία εκ μέρους του Δήμου και του εδώ γραφικού Προέδρου του Τοπικού μας Συμβουλίου, που αρνούμαστε να μας γίνει συνήθεια, να ζούμε μέσα στα σκουπίδια και την παντελή έλλειψη παρέμβασης τους.
Δυστυχώς συνηθίσαμε στην υπερβολή και πια δεν μας ενοχλεί.
Δηλαδή αγαπητοί μου γονείς, αγαπητοί μου συμπολίτες, τι θέλουμε ν απούμε με την απάθεια μας, ότι, συνηθίσαμε στην κακογουστιά, την βρώμα και δεν την βλέπουμε ;
Συνηθίσαμε στην βρώμα και δεν μας μυρίζει τίποτα.
Κάντε ένα πείραμα για να καταλάβετε τι εννοούμε.
Βάλτε στο σαλόνι σας, κάτι άχρηστο, κακόγουστο, ή ακόμη και μια σακούλα σκουπίδια με άχρηστα πράγματα.
Την πρώτη μέρα η εικόνα θα είναι αποκρουστική.
Το ίδιο και τη δεύτερη, και την Τρίτη και καθώς οι μέρες θα περνούν, η αντίδρασή σας, θα μειώνεται, μέχρι που θα αποδεχθείτε ότι αποτελεί μέρος του ντεκόρ του σπιτιού σας.
Οχι όμως έτσι, όχι όμως έτσι, τουλάχιστον για τα παιδιά που μεγαλώνουμε.

( δεν βάζω επίθετο μόνο όνομα, γιατί και δύο παιδιά έχω στο γυμνάσιο....καταλαβαίνετε)

This comment was minimized by the moderator on the site

Αυτό είναι το επίπεδο της Αντιδημάρχου, να εχει τα σκουπίδια δίπλα στα παιδιά. Για τέτοια ευαισθησία μιλάμε.

This comment was minimized by the moderator on the site

Περιμένετε τώρα η αντιδήμαρχος έχει δουλειές δεν προλαβαίνει τρέχει όλη νυχτα με τον θείο της τον Χρήστο σε ραντεβού για να βρει συμβούλους του Σουσουδη .Κάντε υπομονή Γαυριωτες έλεος τι να πρωτοπρολαβει η κοπέλα κουραζεται .

This comment was minimized by the moderator on the site

μα ειναι ντροπη των αρμοδιων αρχων και τοπικων αρχοντων αυτο το πραμα. Δημοσιευεται κιολας και το βλεπει ολος ο πλανητης!! Πολυ κριμα να μην νοιαζονται οι φυλακες των πολεων, χωρων, θεσμών, ηθών...

This comment was minimized by the moderator on the site

Η χειρότερη διοίκηση που έχει περάσει από την Άνδρο. Η Αντιδήμαρχος θα πρέπει να ντρέπεται τους Γαυριωτες αλλά που φιλότιμο. Για ποιο λόγο πληρώνεται? για να μας έχει τα σκουπίδια στην είσοδο των τριών σχολείων? Α ξέχασα μας άναψε καράβι τα Χριστούγεννα στο Γαυριο μαζί με τον Αντώνογλου.

This comment was minimized by the moderator on the site

Γεια σας. Ως προς τις λακουβες: Θα συνιστουσα στους αρμοδιους, μετα το Γαυριο, να κανουν και μερικα ακομη χιλιομετρα για να δουν σε τι κατασταση ειναι ο δρομος για τον Αη Γιαννη. Οι λακουβες, αμετρητες, εχουν προαχθει σε κρατηρες. Σλαλομ, οχι παντοτε επιτυχες, για να μην σπασεις το αυτοκινητο σου. Κριμα για την τοσο ομορφη Βορεια Ανδρο. Εχουμε την ωραιοτερη θεα του Καβο Ντορου αλλα απο προσβασιμοτητα, αστα. Και εμεις, ομως, Ανδρος ειμαστε και τουρισμο εχουμε το καλοκαιρι.

This comment was minimized by the moderator on the site

Απελπισία και αδιαφορία. Αν είμασταν σε άλλη περιοχή του νησιού, όλα θα ήταν αλλιώς!!! Αλλά,........

Περισσότερα