Γράμμα από το Γαύριο: κάντε κάτι η κατάσταση είναι απαράδεκτη

 

(Έχουμε λάβει την παρακάτω καταγγελία από το Γαύριο. Ο αναγνώστης έστειλε όνομα, τηλέφωνο και φωτογραφίες. Αφήσαμε να περάσει το Σαββατοκύριακο. Και σήμερα Δευτέρα ενημερώνουμε τον Δήμο Άνδρου ώστε να κάνει κάτι για να διορθωθεί η κατάσταση μιας και ήρθε η άνοιξη και άρχισαν να έρχονται επισκέπτες που απογοητεύονται με αυτές τις εικόνες – Εν Άνδρω).

Καλημέρα,

Αν θέλετε γράψτε κάτι για την κατάσταση που επικρατεί στο Γαύριο. Αναφέρομαι στο χώρο στάθμευσης δίπλα από τα σχολεία του Γαυρίου όπου έχουν τοποθετήσει τους κάδους συλλογής σκουπιδιών και ανακυκλώσιμων υλικών. Οι κάδοι είναι τοποθετημένοι στο άκρο του δρόμου που οδηγεί προς τα σχολεία, το Γυμνάσιο - Λύκειο αλλά και το δημοτικό. Τον τελευταίο  τουλάχιστον μήνα μετά τις βροχές η κατάσταση του δρόμου είναι απελπιστική.

Καθημερινά δεκάδες αυτοκίνητα γονιών και εκπαιδευτικών αλλά και τα λεωφορεία που μεταφέρουν τους μαθητές διέρχονται από αυτόν.  Πεζός δύσκολα περνάει αν δεν βουτήξει στη λάσπη. Προκειμένου να πλησιάσεις τους κάδους για να πετάξεις τα σκουπίδια σου θα πρέπει είτε να κολυμπήσεις, είτε να έχεις όχημα 4Χ4. Ο αέρας έχει σκορπίσει σκουπίδια και υλικά τριγύρω που ξεπροβάλλουν απειλητικά για τα αυτοκίνητα αν δεν τα δεις. 

Όσοι δε, έχουν παρκάρει τα αυτοκίνητα τους στο χώρο δίπλα από το γήπεδο 5Χ5 μόλις έρθουν είναι αναγκασμένοι να βουτήξουν με τα πόδια στη λάσπη και  αν τα καταφέρουν να φτάσουν στο αμάξι τους   στη συνέχεια εφόσον δεν κολλήσουν στο βούρκο, θα φύγουν από το χώρο στάθμευσης.

Άλλο γεγονός που δείχνει την πλήρη αδυναμία των διοικούντων είναι η μεγάλη λακκούβα που υπάρχει  τουλάχιστον 3 μήνες στη διασταύρωση των δρόμων προς Φελλό ΒΔ Άνδρο με το δρόμο προς Πάνω Γαύριο, στη γωνία έξω από το νηπιαγωγείο. Μια λακκούβα βάθους περί τα 20 εκατοστά και έκτασης πάνω από 3 τετραγωνικά. Έχασκε ανοιχτή τουλάχιστον 2 μήνες. Κάποια στιγμή θεώρησαν καλό να τη σημάνουν. Έβαλαν 3-4 κώνους γύρω - γύρω.

Μετά από καμιά δεκαριά και παραπάνω μέρες αποφάσισαν να  την κλείσουν με μπετόν. Οι "φτωχοί" δεν υπολόγισαν σωστά πόσο μπετόν θα χρειαζόταν για να κλείσει. Έτσι το έργο έμεινε μισοτελειωμένο. Έχουν περάσει πάνω από οχτώ ημέρες από τότε. Τελικά σήμερα Σάββατο πρωί που ξαναπέρασα είδα ότι έκλεισαν με μπετό και την υπόλοιπη λακκούβα. Έβγαλα τις φωτογραφίες που σας στέλνω. Όλα αυτά δείχνουν την ασχετοσύνη αυτών που ζητούν τη ψήφο μας. 

Ζω εδώ και 8 χρόνια στο Γαύριο. Το περασμένο τριήμερο ήρθαν κάποιοι φίλοι μου και όταν κάποια στιγμή περάσαμε με το αυτοκίνητο μας να πετάξουμε το σκουπίδια μας έγινα ρεζίλι. Μόλις αντίκρισαν αυτή την τριτοκοσμική κατάσταση με ρώτησαν πως το ανεχόμαστε .

Παρακαλώ αν αποφασίσετε ότι αξίζει να γράψετε να τηρηθεί η ανωνυμία μου.

Σας στέλνω με we transfer τις φωτογραφίες.

Σας ευχαριστώ