Η πυροσβεστική εκπαιδεύεται...

Την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019 στις 12:00 ωρα θα πραγματοποιηθεί από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Άνδρου, άσκηση ευρείας έκτασης με την ονομασία «ΥΓΡΟ ΠΥΡ 2019«, με αντικείμενο την αντιμετώπιση τροχαίου ατυχήματος σε πρατήριο υγρών καυσίμων με πρόκληση πυρκαγιάς στον χώρο των εγκαταστάσεων του πρατηρίου υγρών καυσίμων «BP».

 Η άσκηση διεξάγεται στο πλαίσιο της  επαγγελματικής κατάρτισης, της συνεχούς εκπαίδευσης του προσωπικού που υπηρετεί στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Άνδρου και της συνεργασίας με τους φορείς που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση παρόμοιων συμβάντων. Θα λάβουν μέρος, πέραν των πυροσβεστικών δυνάμεων η Πολιτική Προστασία Δήμου Άνδρου, Αστυνομία , Λιμενικό , ΕΚΑΒ , ΔΕΔΔΗΕ.

Σκοπός της άσκησης είναι η ετοιμότητα του προσωπικού, η εξοικείωση στον τρόπο χειρισμού διασωστικών σειρών, καθώς και η απόκτηση γνώσεων πάνω στην αντιμετώπιση εκτεταμένων συμβάντων όπου απαιτούνται ιδιαίτεροι χειρισμοί.  

Επικεφαλής και συντονιστής της άσκησης είναι ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Άνδρου Υποπυραγός Παπαϊωάννου Χρήστος.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Μας πληροφόρησαν πως ο ΣΕΔΑ είναι προσκαλεσμένος ως παρατηρητής μιας και είναι διαπιστευμένος μόνο για τις δασικές φωτιές και όχι για τις αστικές και των καυσίμων που θέλει άλλου τύπου εκπαιδευση. Αυτά ως προς τις απορίες που εκφράστηκαν και τις απαντήσεις που μας έστειλαν.

This comment was minimized by the moderator on the site

Συμφωνώ απόλυτα.Επιπλέον, οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης ας έχουν υπ'όψη τους την ενεργή συμπερίληψη του ΣΕΔΑ σε μελλοντικές ασκήσεις.Νομίζω ότι είναι αυτονόητο,ότι όταν υπάρχει κοινή εκπαίδευση και ενημέρωση πιστοποιημένων ομάδων πολιτικής προστασίας όπως ο ΣΕΔΑ, μόνο καλό μπορεί να αποφέρει σε τυχόν πραγματικά περιστατικά τόσο για την μικρή μας κοινωνία , όσο και για τα τοπικά Σώματα Ασφαλείας.

This comment was minimized by the moderator on the site

Αλήθεια γιατί δεν συμμετέχει ο ΣΕΔΑ; Εστω και σαν παρατηρητές καλό θα ήτο να παρευρίσκοντο.Είναι τόσο καλά στελεχωμένο το τοπικό κλιμάκιο της Ανδρου που τα καταφέρνει μόνο του έστω και αν υπάρχουν πολίτες εθελοντές για εκπαίδευση;Τότε γιατί σε κάθε εκτεταμένη πυρκαγιά συμπράτουν οι άνδρες του ΣΕΔΑ ή και άλλοι επαγγελματίες πυροσβέστες που φθάνουν εξ Αθηνών ;

This comment was minimized by the moderator on the site

Guest Star ο τ.Γ.Γ.Π.Π. , μήπως?

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο ΣΕΔΑ ;