Η πυροσβεστική εκπαιδεύεται...

Την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019 στις 12:00 ωρα θα πραγματοποιηθεί από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Άνδρου, άσκηση ευρείας έκτασης με την ονομασία «ΥΓΡΟ ΠΥΡ 2019«, με αντικείμενο την αντιμετώπιση τροχαίου ατυχήματος σε πρατήριο υγρών καυσίμων με πρόκληση πυρκαγιάς στον χώρο των εγκαταστάσεων του πρατηρίου υγρών καυσίμων «BP».

 Η άσκηση διεξάγεται στο πλαίσιο της  επαγγελματικής κατάρτισης, της συνεχούς εκπαίδευσης του προσωπικού που υπηρετεί στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Άνδρου και της συνεργασίας με τους φορείς που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση παρόμοιων συμβάντων. Θα λάβουν μέρος, πέραν των πυροσβεστικών δυνάμεων η Πολιτική Προστασία Δήμου Άνδρου, Αστυνομία , Λιμενικό , ΕΚΑΒ , ΔΕΔΔΗΕ.

Σκοπός της άσκησης είναι η ετοιμότητα του προσωπικού, η εξοικείωση στον τρόπο χειρισμού διασωστικών σειρών, καθώς και η απόκτηση γνώσεων πάνω στην αντιμετώπιση εκτεταμένων συμβάντων όπου απαιτούνται ιδιαίτεροι χειρισμοί.  

Επικεφαλής και συντονιστής της άσκησης είναι ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Άνδρου Υποπυραγός Παπαϊωάννου Χρήστος.