ΚΟΡΘΙ: Της νύχτας τα καμώματα...

Λίγη οικολογική συνείδηση δεν βλάπτει. Αντιθέτως βοηθά...

(Μας ήρθε το παρακάτω σημείωμα από τον αναγνώστη Γιώργο Γλυνό. Το διαβάσαμε και περιμέναμε να δούμε ποιος είναι αυτός που τσιμαντώνει τα δέντρα. Την επόμενη διαβάσαμε άλλο σημείωμα. Η τοπική αρχή έβγαλε λίγο από το τσιμέντο. Και δηλώνει αναρμόδια. Παρακολουθήσαμε όλο τον δημόσιο διάλογο από τους φίλους του δέντρου στο Κόρθι και μεταφέρουμε μέρος του εδώ. Μαζί και μερικά ερωτήματα: ποιος είναι αρμόδιος για τσιμέντωμα σε κοινόχρηστο χώρο; Ποιος τσιμεντώνει δέντρα και ότι άλλο βρει σε κοινόχρηστο χώρο; Με ποια άδεια; Και ποια «μελέτη»; Ποιος είναι αρμόδιος και ποιος αναρμόδιος; Άγνωστο… Ή, της νύχτας τα καμώματα και τα τσιμεντώματα… ΕΝ ΑΝΔΡΩ)

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΛΥΝΟΥ

3 Μαΐου 2019

Καλησπέρα, 

Μου εμφανίστηκε η παρακάτω ανάρτηση στο Facebook από τη Maria Bena. Αφορά το τσιμέντωμα του δέντρου στην Αγία Αικατερίνη. Δες το σε παρακαλώ:

Το δέντρο τσιμεντωμένο! Τι να πει κανείς για το "έργο" ανάπλασης;

Η Maria Bena νιώθει ότι έχει ραγίσει η καρδιά της στην πόλη Κόρθιο.

2 Μαΐου στις 10:07 π.μ.

Είπα να σεβαστώ τις άγιες ημέρες του Πάσχα και να μην γκρινιάξω. Αλλά εξηγείστε μου σας παρακαλώ πως αυτή η εικόνα συνιστά πρόοδο, εξωραϊσμό ή αναβάθμιση; Όπως ο πλάτανος αποτελεί τοπόσημο για την πλατεία της Χώρας, έτσι και το δέντρο της Αγίας Αικατερίνης αποτελεί τοπόσημο του Κορθίου. Αλλά ακόμη και αν αυτό αποτελεί μία προσωπική άποψη την οποία δεν την ενστερνίζονται άλλοι πλην εμού, εξηγείστε μου γιατί πρέπει να αφήσουμε αυτό το δέντρο να πεθάνει; Ποιοί ανεγκέφαλοι πήραν αυτή την πρωτοβουλία; Η εκκλησία το γνωρίζει; Η κοινότητα; Οι δημοτικές αρχές; Οι μόνιμοι κάτοικοι του Κορθίου δεν φαίνεται να έχουν ενοχληθεί. Ίσως εγώ η "Αθηναία" είμαι πολύ ευαίσθητη.. Δεν ξέρω αν προλαβαίνουμε να το σώσουμε, αλλά κάντε κάτι...

Το δέντρο μετά τις διαμαρτυρίες...

Αναστασοπουλος Παναγιωτης

3 Μαΐου στις 9:59 π.μ. · 

ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ κατακραυγή που ακολούθησε από την ανάρτηση της Maria ς, η τοπική αρχή έδειξε ευαισθησία, παρ' ότι αναρμόδια, και το δέντρο ενέπνευσε, τουλάχιστον στην επιφάνεια!

 ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Maria Bena Τα καλύτερα νέα!! Ας αναπνεύσει τουλάχιστον!.

Caroline Mougiakou Μπράβο σας παιδιά 
Απίστευτη κτηνωδία !
Θα ήθελαν να είναι στην θέση του 
Αν σέβονται έτσι τα πλάσματα που μας προσφέρουν οξυγόνο ομορφιά σκιά κ καταφύγιο για αλλά είδη 
Φαντάσου πόσο σέβονται τους ανθρώπους .... 
ανοίξτε κιαλλο καλε την τρύπα 
Θα χάσετε τετραγωνικό από την ενοικιαζόμενη επιφάνεια ;;;;;
Και οι ρίζες του ;;;;;
Τι να σας πω μωρε ιθύνοντες της Εκκλησίας κ πολιτικοί ιθύνοντες ..... ευτυχώς με τέτοιες πράξεις δείχνετε το ποιον σας κ ελπίζω η τοπική κοινωνία να μην το λησμονήσει

Διάνα Ποικιλίδου Caroline Mougiakou ΠΕΣΤΑ ΝΤΕ!! 👍😒

Αναστασοπουλος Παναγιωτης Caroline Mougiakou θα πούνε πώς είσαι βαλτή καλή μου, τα είπες τέλεια!

Caroline Mougiakou Αναστασοπουλος Παναγιωτης ναι βαλτή από το δέντρο που ευτυχώς και είχε κάποιους γήινους προστάτες κ έσπευσαν να το υποστηρίξουν! 
Γιατί βλέπεις το δέντρο Ο ΘΕΟΣ το έκανε χωρίς λαλιά και να προσφέρει τόσα στον «Αν»θρωπο και αυτόν τον όρισε να του ανταποδίδει όσα του προσφέρει το δέντρο προστατεύοντας το...... ψιλά γράμματα 
Μην ξεχνάμε μόνο αυτά που βλέπουμε

Ευφροσύνη Πανταζή Σ ευχαριστούμε Παναγιώτη που αναδεικνύεις συνεχώς τις μοναδικές ομορφιές του Κορθίου αλλά και τα κακώς κείμενα!

Αναστασοπουλος Παναγιωτης Ευφροσύνη Πανταζή με κάθε τρόπο πρέπει να προστατεύσουμε ότι έχει απομείνει και μετά να διαφυλάξουμε την ιστορική μνήμη!

Maria Bena Φίλος και εξαιρετικός γεωπόνος που είδε τις φωτογραφίες σχολίασε τα εξής: "από τις φωτογραφίες το μπετο είναι νεο... Πιθανα ειχε ενισχυτικά το μειγμα που ειναι τοξικα για τα φυτα.. αμεσα θα πρεπει 1ο να δει αν ζει.... Αν ναι ...ενεργοποιητές βλαστησης"

Dimitris Vekopoulos κάτω από αυτό το δέντρο, οι μισοί ερωτευμένοι του Κορθίου, έδωσαν το πρώτο τους ραντεβού ή το πρώτο φιλί.

Despoina Panderli Ευτυχώς! Βέβαια η αφαίρεση του τσιμέντου είναι ελάχιστη! Σαφώς και πρέπει να αφαιρεθεί κι άλλο! Ή το σώζουμε ή όχι!

Διάνα Ποικιλίδου Maria Bena και Despoina Panderli Σωστά! Και πιο πολύ άνοιγμα στην τρύπα!! Αλλά... σιγα μην ασχοληθεί κανείς να ανοίξει πιο πολύ την τρύπα και να ρίξει ενεργοποιητές βλάστησης!! Μισές δουλειές ρε π@#στη μου!!😡

Ρένα Κίσσα Η " πασχαλιά" θα ανθίσει και πάλι...;

Fair Vanity Εγώ που δεν είμαι γεωπόνος αλλά αγαπώ, θα έλεγα να ανοίξετε πολύ την τρύπα και να βάλετε ξύλινα πασαλάκια γύρω-γύρω για να μην φεύγει το χώμα με τις βροχές ή όταν ποτίζεται ... αν είναι πασχαλιά έπρεπε να είχε βλαστήσει ήδη ... αχ μωρέ με την πάστρα και καλά! να φιμώνουμε τη φύση!

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ποιος ανέθεσε και σε ποιον να ρίξει τσιμέντο προφανώς σ όλη την αυλή της εκκλησίας ,εν όψει γάμων βαπτίσεων κ,λ,π που γίνονται εκεί; Κάτι τέτοιο δείχνουν και τα καλώδια που φαίνονται στους δύο τοίχους δίπλα στο δένδρο,Όσο για την νεολαία που ενδιαφέρθηκε για το δένδρο και μπράβο της, βάλτε κανέναν να το κλαδέψει το δένδρο ν ανασάνει και αφήστε τους ενεργοποιητές βλάστησης και τα ξύλινα πασαλάκια το δένδρο ζει από την δεκαετία του 50 χωρίς αυτά ΟΧΙ όμως με τσιμεντωμένη την ρίζα του.