Καλοκαιρινά στιγμιότυπα...

 Καλοκαίρι στην Άνδρο. Στιγμιότυπα από το νησί, αλλά και από τα πλοία που πάνε κι έρχονται από το νησί. Στο Νειμποριό τα αρχάρια του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου μέσα στο εκτυφλωτικό φως και μπροστά στον δοξαστικό Τουρλίτη. Μια ανάσα της θάλασσας. Εκπαιδεύοντας τους νέους ιστιοπλόους στα μυστικά του υγρού στοιχείου και του αέρα. Το καλοκαίρι είναι εδώ. Κι εμείς μαζί του εν Άνδρω! (φωτ. Εν Άνδρω).

 Μπατσί: αστακομακαραονόδα στου "Σταμάτη". Δεν είχαμε δει την σπεσιαλιτέ του Γιάννη Θωμά. Μας είχε δείξει πέρσι ένα συρτάρι γεμάτο αστακούς ζωντανούς. Κι είχαμε γράψει για τους αστακούς της Άνδρου. Όμως, το τελικό προϊόν δεν το είχαμε δει. Καλοκαιρινό φαγητό για καλοφαγάδες πλάι στη θάλασσα. Μόνο αυτό είχαμε κρατήσει από την κουβέντα τότε. Περνώντας από το Μπατσί πέσαμε πάνω στην αστακομακαρονάδα. Φαγητό εξαιρετικό. Και πολύ μαγκιόρο στην εμφάνιση που θα έλεγαν οι παλιοί. Βγάλαμε φωτογραφία και φύγαμε να προλάβουμε τα πλοίο. Ένα ακόμα στιγμιότυπο από το πάντα επίκαιρο καλοκαιρινό Μπατσί... (φωτ. Εν Άνδρω).  

 Οι κυρίες από Ταϊβάν. Ταξιδεύουν με το Superferry. Ταξιδεύουμε μαζί και μας χαιρετάνε. Καλοκαιρινή στιγμή από αυτές που χαρακτηρίζουν το μεγάλο ελληνικό αιγαιοπελαγίτικο καλοκαίρι... (φωτ. Εν Άνδρω).   

 Οι κοπέλες από Ισπανία. Πάλι ταξίδι με το Superferry II. Μπήκαν στο πλοίο της επιστροφής. Όμως - αν και Ισπανίδες ή μήπως ακριβώς γι' αυτό - θέλουν να απολαύσουν ακόμα τον ελληνικό ήλιο. Με το που μπήκαν στο πλοίο στο Γαύριο κατευθείαν στο κατάστρωμα για ηλιοθεραπεία. Οι τέσσερις από τις πέντε. Καλοκαιρινό θερμό στιγμιότυπο εν Γαυρίω... (φωτ. Εν Άνδρω)... 

Ο Ιούνιος είναι ο καλύτερος μήνας για διακοπές στο - ανεμοδαρμένο Ιούλιο και Αύγουστο - νησί της Άνδρου. Τότε μάς χτυπάνε τα μελτέμια. "Οι σημάντορες άνεμοι που ιερουργούν που σηκώνουν το πέλαγος σαν Θεοτόκο που φυσούν και ανάβουνε τα πορτοκάλια που σφυρίζουν στα όρη κι έρχονται..." όπως γράφει ο Ελύτης. Ε! Τον Ιούνιο οι "σήμαντορες άνεμοι" δεν έχουν ακόμα έρθει. Είναι μόνο η αύρα του πελάγους. Και το καλοκαίρι είναι όσο πιο όμορφο γίνεται... (φωτ. Εν Άνδρω).

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"