Πρόβα καλοκαιριού: Η Άνδρος πέρασε το πρώτο τεστ…

 

Με τα χθεσινά 8 δρομολόγια προς Ραφήνα (5 με συμβατικά και 3 με ταχύπλοα), ολοκληρώθηκε η επιστροφή των εκδρομέων για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Συνολικά μέσα σε χρόνο οκτώ περίπου ωρών διακινήθηκαν 4059 επιβάτες και 963 οχήματα, καλύπτοντας περίπου το 70% των ταξιδιωτών που αφίχθησαν την Παρασκευή και το Σάββατο. Κάτι που σημαίνει ότι ένα σημαντικό υπόλοιπο κόσμου παραμένει στο νησί. Άλλωστε τα σχολεία τελείωσαν και οι θερινές διακοπές μόλις ξεκίνησαν.

Από λειτουργικής πλευράς όλα κύλισαν εξαιρετικά ομαλά, χωρίς προβλήματα και παράπονα. Και κυρίως χάρη στην κυκλοφοριακή οργάνωση που έγινε από το Λιμενικό και την Αστυνομία. Με επικεφαλής και παρόντα τον Λιμενάρχη Άνδρου, τον Διοικητή του Λιμενικού Τμήματος Γαυριου και όλη τη δύναμη του, το Λιμενικό, με τη συνδρομή και της Αστυνομίας, από νωρίς οργάνωσε τον χώρο του λιμένα και πέριξ αυτού, και έτσι αποφευχθήκαν τυχόν δυσκολίες. Ήταν η πρώτη θερινή πρόβα και χάρη στα σώματα ασφαλείας ήταν άκρως θετική για την Άνδρο.

Βέβαια πρέπει να επισημανθεί ότι και οι δύο υπηρεσίες παραμένουν υποστελεχωμένες σε σχέση με τις αρμοδιότητες τους και οι φιλότιμες προσπάθειες τους, πρέπει να τύχουν από τους αρμόδιους, και ενίσχυσης σε προσωπικό. 

ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ

Σε αυτό το σημείο περιμένουμε από τους νέους τοπικούς άρχοντες που αναλαμβάνουν τον Σεπτέμβριο να κινηθούν άμεσα και γρήγορα προς τα κέντρα λήψεως των αποφάσεων ώστε να υπάρξει ενίσχυση. Επίσης περιμένουμε να ξεκολλήσει η διαβόητη συγκοινωνιακή μελέτη Γαυρίου που απλώς ακούγαμε από την απερχόμενη δημοτική αρχή που αδράνησε απελπιστικά σε αυτό το θέμα.

Τέλος ελπίζουμε πως θα μπει επί τάπητος κάποια στιγμή ο υπεραναγκαίος περιφερειακός του Γαυρίου για να δώσει στο λιμάνι και μεγάλη λειτουργικότητα και δυνατότητα για καλύτερη πρόσβαση. Κάτι που ξεχάστηκε εντελώς από την αποτυχούσα απερχόμενη δημοτική αρχή επί 5ετία και που δεν έθιξαν καθόλου οι υδρουσιάρχες που «συνωστίζονταν» στην "Άνδρο της ζωής τους" και οι οποίοι αναλώθηκαν (ακόμα και την δεύτερη Κυριακή που στήριξαν με πάθος τον Σουσούδη της ζωής τους) σε εξαγγελίες «μικρο-εξυπηρετήσεων» της πολιτικής και επαγγελματικής τους πελατείας... 

Σημείωση: όλες οι φωτογραφίες από την αναχώρηση της 17ης Ιουνίου 2019.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»