ΜΠΑΤΣΙ: Ξεβούλωσαν τα φρεάτια με βοήθεια από Σύρο...

Δευτέρα 15/7/19, ώρα 17:00

Επιτέλους τέλος σήμερα στη δύσκολη κατάσταση που είχε περιέλθει για δύο μέρες το Μπατσί. Χτες Κυριακη, το μεσημέρι, ήρθε από Σύρο μεγάλο αποφρακτικό μηχάνημα και κατάφερε μετά τέσσερις ώρες να αποφράξει το κεντρικό αγωγό που είχε φράξει από λίπη, πάμπερς, σερβιέτες κλπ που ρίχνουν απρόσεκτοι στις αποχαρεύσεις του οικισμού.

Με την ευκαιρία έκανε προληπτικό καθαρισμό σε άλλα τέσσερα κεντρικά φρεάτια. Αποτέλεσμα αυτής της παρέμβασης χτες το βράδυ το Μπατσί να έχει απαλλαγή οριστικά από τις δυσάρεστες μυρωδιές. Ο προληπτικός καθαρισμός ξαναέγινε και σήμερα, Δευτέρα, το πρωί και το μήχανημα μετά έφυγε για Σύρο.

Για μια ακόμα φορά οι αρμόδιοι του Δήμου Άνδρου ζητούν μέσω του Εν Άνδρω από τους κατοίκους και τους επισκέπτες να μην πετάνε στις αποχετεύσεις όλα τα παραπάνω και δημιουργούν πρόβλημα στον οικισμό.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΜΠΑΤΣΙ SOS: Βούλωσαν τα φρεάτια! Έρχεται βοήθεια από Σύρο...

Κυριακή, 14/7/19, ώρα 11:00

Λίγο πριν ξεκινήσουμε για έξοδο ρίξαμε μια ματιά στον υπολογιστή. Και βρήκαμε το παρακάτω επείγον μήνυμα από αναγνώστη της περιοχής Μπατσίου:

"Αγαπητό Εν Άνδρω καλημέρα,

τα είχε όλα η Μαριωρη και το Μπατσί βρωμάει και ζέχνει γιατί βούλωσαν τα φρεάτια.

Τι κάνουν οι κυβερνώντες; Για ρωτήστε τους…" - Ωρα 11:31 πρωινή

Πήραμε αμέσως τηλέφωνο τους αρμόδιους στο Μπατσί (ώρα 11:43) και μας είπαν:

"Δυστυχώς έχει βουλώσει ο κεντρικός αποχετευτικός αγωγός από λάδια, λίπη, πάμπερς, σερβιέτες κλπ. Προσπαθήσαμε με ίδια μέσα να τον ξεβουλώσουμε. Δεν τα καταφέραμε γιατι η ζημιά είναι μεγάλη.

Καλέσαμε βοήθεια από Αθήνα, αλλά λόγω της μεταβατικής περιόδου (ποιος πληρώνει, πότε πληρώσει κλπ) δεν έρχονται. Εξασφαλίσαμε όμως βοήθεια (μεγάλο αποφρακτικό μηχάνημα) από Σύρο που θα έλθει γύρω στις 15:30. Πιστεύουμε πως θα τα καταφέρει.

Παρακαλούμε όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες σε κάθε περίπτωση να μην πετάνε στις τουαλέτες αντικείμενα υγιεινής και όλα τα μαγαζιά επίσης να μην πετάνε λάδια και λίπη."

Μεταφέρουμε εδώ την είδηση, το τι έχει συμβεί μέχρι τώρα και την έκκληση των αρμοδίων...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"