«Χαβούζα» το λιμάνι του Γαυρίου! Τι ανέσυραν οι δύτες...

 

Η ασυνειδησία στο μεγαλείο της! Ότι ήταν άχρηστο ή περίσσευε άγνωστοι το είχαν πετάξει στην θάλασσα στο πιο κεντρικό σημείο του λιμανιού. Από σκισμένα δίχτυα, σκουπίδια, πλαστικά μέχρι καρέκλες και… λεκάνες τουαλέτας! Και ακόμα παλιά λάστιχα αυτοκινήτων, τραπέζια, υφάσματα και κάθε λογής υλικό οικιακής χρήσης.

Αυτά «ψάρεψαν» οι εθελοντές της οργάνωσης Aegean rebreath, οι οποίοι σε συνεργασία με την scub Andros  πραγματοποίησαν καθαρισμό του βυθού κατά μήκος της προκυμαίας στο Γαύριο.

Γέμισαν δεκάδες σακούλες με σκουπίδια και τα άφησαν για λίγο στο μώλο προκειμένου να τα δει ο κόσμος για να ευαισθητοποιηθεί. Η Aegean rebreath συγκροτήθηκε στοχεύοντας στην υλοποίηση πολλαπλών στοχευμένων δράσεων για την απορρύπανση και προστασία των θαλασσών.

Συγκεκριμένα, οι δράσεις  περιλαμβάνουν τη χαρτογράφηση, την ανέλκυση, τη συλλογή και την ανακύκλωση και επαναξιοποίηση των θαλάσσιων απορριμμάτων στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας. περιλαμβάνουν ενημερωτικά προγράμματα για την εκπαιδευτική και την αλιευτική κοινότητα, αλλά και παροχή τεχνογνωσίας στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Οι εθελοντές σκοπεύουν στη συνεργασία με κάθε πολίτη και φορέα που μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες αλλά και στην επίτευξη συνεργειών που θα εξασφαλίζουν πολλαπλά ανταποδοτικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες.