Κατασβέστηκε φωτιά στη Χώρα. Σε κατάσταση συναγερμού αύριο Σάββατο 10/8...

Ο χάρτης της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας. Αττική, Εύβοια, Πελοπόννησος δείχνει - λόγω της έντασης των ανέμων - πως θα είναι σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού (5). Η Άνδρος και οι Κυκλάδες σε κατάσταση πορτοκαλί συναγερμού (4) αύριο Σάββατο λόγω ισχυρών ανέμων. Μεγάλη προσοχή.

Σήμερα κατά τις 11:00 το πρωί σήμερα Παρασκευή 9/8 ξέσπασε φωτιά από αναμμένο τσιγάρο έξω από την Χώρα. Το ευτύχημα - γιατί υπήρχαν ισχυρές ριπές ανέμου πως το περιστατικό συνέβη στην περιοχή του Αγίου Σπυρίδωνα κοντά στου Μασούτη. Ευτυχώς υπήρχε στα Λειβάδια σταθμός εθελοντών δασοπυροσβεστών που έφτασαν αμέσως και έσβησαν την φωτιά πριν φουντώσει. Επί τόπου έφτασαν και δύο αυτοκίνητα της πυροσβεστικής.

Εν τω μεταξύ η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr), εξέδωσε έκτακτο δελτίο για αύριο Σάββατο 10 Αυγούστου 2019 λόγω αυξημένων ανέμων σε πολλές περιοχές για πολύ μεγάλο κίνδυνο πυρκαγιά. Ανάμεσα τους και οι Κυκλάδες.

Αντίστοιχη κατάσταση είχαμε τον Ιούλιο του 2012. Ο χάρτης της εποχής δείχνει την διαφορά και το πόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος σήμερα.

Ταυτοχρόνως, η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ενημερώνει με δελτίο της όλους ότι το Σάββατο 10-8-2019 ο κίνδυνος για την εκδήλωση πυρκαγιών στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Π.Ε. Κυκλάδων) είναι πολύ υψηλός (Κατηγορία κινδύνου 4) και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet