Ατυχήματα και "ατυχήματα" των ημερών...

Κέντρο Υγείας Άνδρου και ΕΚΑΒ: οι πιο πολύτιμες δημόσιες μονάδες του νησιού. Εκεί καταφεύγουν όλοι. Και εκεί κατέφυγαν κι όσοι είχαν ανάγκη αυτές τις μέρες... 

Γύρω στις 7 το πρωί της 17ης Αυγούστου τραυματίστηκε νεαρός Έλληνας επιβαίνων σε μοτοσυκλέτα έχασε τον έλεγχο της μηχανής στον επαρχιακό δρόμο στην περιοχή της Αγίας Θέκλης. Μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Άνδρου με κρανιοεγκαφαλικές κακώσεις.

Όπως διαπίστωσε η αστυνομία είχε καταναλώσει αλκοόλ και δεν φορούσε κράνος. Αν και η κατάσταση του ήταν σταθερή κλήθηκε από τους υπεύθυνους του Κέντρου ελικόπτερο που ήρθε γύρω στις 11 και τον μετέφερε σε νοσοκομείο της Αθήνας για περαιτέρω εξετάσεις.

Εν τω μεταξύ στο Κέντρο Υγείας είχαν φέρει τουρίστα ελληνικής καταγωγής, ετών 42, που έπαθε ξαφνικά ανακοπή σε ενοικιαζόμενα δωμάτια στην Χώρα. Ο άνδρας όπως είπαν γύρισε κανονικά στο δωμάτιο του με το παιδί του και λίγο μετά κατέρρευσε!

Ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ που έφτασε αμέσως. Οι διασώστες έκαναν ότι μπορούσαν να τον επαναφέρουν. Στο τέλος τον μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας όπου διαπιστώθηκε ο αιφνίδιος θάνατος. Δεν είχε προηγούμενη ασθένεια και δεν είχε ιστορικό όπως είπαν οι δικοί του.

Τέλος, χτες το απόγευμα (17/8) λάβαμε επώνυμη και έγγραφη διαμαρτυρία στο site του καταγόμενου από τις Στενιές Άνδρου, πλοίαρχος του Λιμενικού, Νίκου Καλογήρου, ο οποίος αναφέρεται σε περιστατικό που έχει να κάνει με τραυματισμό της γυναίκας του. Εκτός του σημειώματος του και σχετικού σχολίου πήρε και τηλέφωνο να μας εξηγήσει. Όπως γράφει ο κ. Ν. Καλογήρου:

"Καλησπέρα κύριε Μπασαντή,

Σας παραθέτω ότι ακριβώς έγραψα δημόσια, καθώς και σχόλιο κυρίας...
 

Παραθέτουμε τα παραπάνω επώνυμα σημειώματα που έστειλε ο κ. Ν. Καλογήρου ώστε να υπάρξει σχετική απάντηση από τους αρμοδίους...

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ: Είναι αλήθεια πως το Κέντρο Υγείας Άνδρου μετά την απώλεια δύο γιατρών (δυσαναπλήρωτο το κενό του Ν. Θεολόγου) και την αναχώρηση ενός ακόμα έχει τα τρία τελευταία χρόνια αποψιλωθεί. Ατυχώς δεν έχουν γίνει πολλά πράγματα για να στελεχωθεί αν και στο απερχόμενο ΔΣ του Δήμου Άνδρου (κάτι που επισήμανε ο Δ. Γιαννίσης) υπήρχαν τρεις εν ενεργεία γιατροί που ήξεραν πολύ καλά το πρόβλημα. Αλλά...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"