Ψαρεύοντας στον Κάβο Ντόρο μπαλάδες, μουγκριά και μικρούς… καρχαρίες!

 

Η παρέα από την Άνδρο αποτελείται από μαγκιόρους ερασιτέχνες ψαράδες. Όλοι άσσοι στην καθετή! Γνωρίζουν κατατόπια και περάσματα στο βαθύ μπουγάζι του Κάβο Ντόρο. Ορμητήριο τους το Γαύριο απ’ όπου ξεκινούν τις απογευματινές μπουνάτσες αναζητώντας κυρίως λαχταριστούς μπαλάδες και ότι άλλο μεγάλο ψάρι τσιμπήσει από τα βάθη της θάλασσας.

Κατά μεσής του Κάβο Ντόρο χαμηλά και δεξιά προς την Τζια, περίπου στα 300-350 μέτρα βάθος υπάρχουν δυο λόφοι (πάγκοι), που στριφογυρίζουν κοπάδια ψαριών.

Στην τελευταία εξόρμηση της ανδριώτικης συντροφιάς η ψαριά ήταν εντυπωσιακή. Οι κατακόκκινοι μπαλάδες ανέβαιναν ο ένας μετά τον άλλον σπαρταρώντας στα αγκίστρια.

Μαζί και ένα μεγάλο μουγκρί, που μαζί με την σμέρνα έχουν όψη τρομακτική. Και ξαφνικά, άρχισαν να έρχονται επάνω και οι μικροί καρχαρίες, που έχοντας αρχίσει να εξερευνούν τον βυθό, τσίμπησαν το δόλωμα. Μικροί αλλά άγριοι στην όψη. Στη συνέχεια κάτω από την βάρκα πέρασαν τα κοκάλια που και εκείνα περίεργα και πεινασμένα πιάστηκαν στο αγκίστρι.

Τα μπουγέλα και τα πλαστικά κουτιά γέμισαν από κάθε λογής θαλασσινούς μεζέδες και καθώς η νύχτα άρχιζε να βάφει τον ορίζοντα με χρώματα υπέροχα έφτασε και η ώρα της επιστροφής και της… γαστρονομικής απόλαυσης!

Κ.Ρ.