Αρκεί να μείνει το δρομολόγιο…

 

Το πρωινό Superferry στο Γαύριο. Προορισμός Ηράκλειο.

Περπατώντας τη Δευτέρα το μεσημέρι στην αγορά της Χώρας πέρασε μια μεγάλη παρέα με έντονη προφορά. Κάτι θύμιζε. Τελευταία πέρασε μια κυρία που κάτι φώναζε. Ρωτήσαμε «από πού είναι». Η απάντηση μας ξάφνιασε: «από το Ηράκλειο της Κρήτης»!!!

Η Βασιλική Ψαρού από το Ηράκλειο της Κρήτης στην Χώρα της Άνδρου. 

Πιάσαμε την κουβέντα. Ήταν ένα γκρουπ κοντά 30 άτομα. Την έλεγαν Βασιλική κι είχε πρακτορείο στο Ηράκλειο. Είχε διοργανώσει αρκετές εκδρομές για Τήνο. Οι κρητικοί πήγαιναν στην Παναγία. Μερικές φορές έφερε γκρουπ για μια μέρα και στην Άνδρο.

Ακόμα έρχονται επισκέπτες στην Άνδρο. Η αγορά της Χώρας Δευτέρα μεσημέρι. Εκτός από το γκρουπ από το Ηράκλειο υπήρχαν πολλοί άλλοι επισκέπτες.

Της άρεσε το νησί. Δεν το ήξερε. Το βρήκε μεγάλο με ωραία φύση. Την εντυπωσίασε η Χώρα με τα νεοκλασικά της. Τους άρεσε ο περίπατος στο λιμανάκι στο Μπατσί. Κι αποφάσισε πως δεν αρκεί μια μέρα για την Άνδρο. Θέλει τουλάχιστον τρεις μέρες, σκέφτηκε.

Αυτή ήταν η πρώτη τριήμερη εκδρομή που διοργάνωνε από το Ηράκλειο στην Άνδρο. Έχει σκοπό μέχρι το τέλος του δρομολογίου να φέρει άλλο ένα γκρουπ. Και προγραμματίζει από εφέτος να συμπεριλάβει και την Άνδρο από του χρόνου στις εκδρομές της: «Αρκεί να μείνει το δρομολόγιο…», κατέληξε…

Την αποχαιρετίσαμε κι ευχηθήκαμε το ίδιο…

Τα πλοία είναι δρόμοι

 

Το Ενετικό κάστρο στο λιμάνι του Ηρακλείου

Τα Superferry των αδελφών Στεφάνου άνοιξαν τις διαδρομές της Άνδρου στο Αιγαίο. Εκατοντάδες ανδριώτες πήγαν Κρήτη. Κι εκατοντάδες κρητικοί ήρθαν Άνδρο. Δύο διαφορετικά νησιά, δύο διαφορετικοί κόσμοι, συναντήθηκαν. Το Εν Άνδρω ταξίδεψε πέρσι και εφέτος συνολικά 9-10 μέρες στην Κρήτη: Ηράκλειο, Κνωσσός, Ρέθυμνο, Αρκάδι, Χανιά, Ψηλορείτης, Ανώγεια, Φαλάσαρνα, Φαιστός, Μάταλα, Ιδαίον Άντρον κλπ.

Διαδρομές σπουδαίες που χωρίς το Superferry δεν θα υπήρχαν. Στις διαδρομές συναντήσαμε αρκετούς ενθουσιασμένους και από τα δύο νησιά. Αν παραμείνει και καθιερωθεί αυτό το σημαντικό αυτό δρομολόγιο η Άνδρος και μαζί με αυτή και αρκετά άλλα νησιά θα έρθουν πιο κοντά το ένα στο άλλο. Γιατί όπως έλεγε στο ακτοπλοϊκό συνέδριο της Σύρου ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου: Τα πλοία είναι δρόμοι...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"