Απινιδωτής και στο Λιμεναρχείο Γαυρίου!...

 Λιμενικοί και διασώστες του ΕΚΑΒ με το νέο μηχάνημα στο λιμεναρχείο Γαυρίου.

Σήμερα, 05/09/2019 παραδόθηκε από ΕΚΑΒ Άνδρου στην Λιμενική Αρχή Άνδρου αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής από δωρεά ιδιώτη ο οποίος για προσωπικούς λόγους επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του. Με την δωρεά αυτή η Υδρούσα θωρακίζεται μιας και σε συνδυασμό με το καλοεκπαιδευμένο προσωπικό του ΕΚΑΝ και του Λιμενικού μπορούν να σωθούν ζωές. Μένει να έρθουν και γιατροί να στελεχώσουν τα Κέντρα Υγείας Γαυρίου και Μπατσίου ώστε η δημόσια υγεία να μπει σε καλύτερο δρόμο στην περιοχή.

Ο απινιδωτής αποτελεί εξαιρετικό ιατρικό μέσο διάσωσης σε περιπτώσεις καρδιακής ανακοπής όπου ο ασθενής κινδυνεύει άμεσα. Ο συγκεκριμένος απινιδωτής θα εγκατασταθεί στο Λιμενικό κατάστημα του Τμήματος του Γαυρίου, το οποίο υπηρεσιακά λειτουργεί καθ' όλο το 24ωρο και όλο το χρόνο, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο την περιοχή της Υδρούσας.

Εξωτερικοί απινιδωτές έχουν ήδη εγκατασταθεί στο Δημοτικό Στάδιο της Χώρας και στην Πλατεία του Κορθίου. Επισημαίνεται, ότι η χρήση απινιδωτή απαιτεί ειδικές γνώσεις, και οι χρήστες του θα πρέπει να πιστοποιηθούν με κατάλληλη εκπαίδευση BLS/AED (υποστήριξη λειτουργιών πνευμόνων και καρδιάς με χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή), την οποία στελέχη του Λιμεναρχείου έχουν πιστοποιηθεί.

Με την καλή συνεργασία ιδιωτών και δημόσιων υπηρεσιών, αναβαθμίζεται η ιατρική μέριμνα πρωτοβάθμιας υγειονομικής υποστήριξης και ενισχύεται σημαντικά το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και των επισκεπτών του νησιού μας.

Κ.Ρ.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΜΑΣ ΚΟΥΡΑΣΕ ΜΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΦΡΑΦΗΣΕΙΣ...
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Συνήθως δεν σχολιάζουμε διοικητικούς ή υπηρεσιακούς παράγοντες παρά μόνο αν έχουν κάποια πράξη ή παράλειψη. Για τον λόγο αυτό περικόπηκε το σχόλιο που έλεγε ότι κάποιος κουράστηκε να βλέπει κάποιον υπεύθυνο να κάνει τη δουλειά του...
Ευχαριστούμε για την κατανόηση

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Ευτυχώς που είναι αυτόματος ο απινιδιστής ή απινιδωτής και αναλαμβάνει πρωτοβουλία δίνοντας και οδηγίες ο ίδιος στους εκτελούντας ΚΑΡΠΑ αλλιώς μάλλον θα ήτο επικίνδυνος στα χέρια των χρηστών. Το μόνο βέβαια που είναι απαραίτητο είναι η συνεχιζόμενη δια βίου εκπαίδευση των ασχολουμένων με την καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση και η πιστοποίησή τους.Οπως και ο τακτικός έλεγχος καλής λειτουργίας και φόρτισης των απινιδιστών και η ανανέωση κατά την λήξη των εφαρμοζομένων επί του ασθενούς patches.

This comment was minimized by the moderator on the site

Συγχαρητηρια!!!
Μαργαρίτα Ντιναλεξη