Νυχτερινή διακομιδή με ελικόπτερο: απίστευτο κι όμως ανδριώτικο!

Το ελικοδρόμιο της Άνδρου

Δύο ηλικιωμένα ξαδέλφια κατέβαιναν χτες το απόγευμα προς το Γαύριο. Ο ένας εκ των δύο που οδηγούσε είχε την φαεινή ιδέα να σβήσει την μηχανή... για να κάνει οικονομία στην βενζίνη! Κάποτε στα πολύ παλιάς τεχνολογίας αυτοκίνητα αυτό μπορούσε να γίνει. Στα νέας τεχνολογίας που τα φρένα είναι συνδεδεμένα ηλεκτρονικά με το που σβήνει η μηχανή δεν λειτουργούν. Έτσι το αυτοκίνητο νέας τεχνολογίας 4Χ4 βρέθηκε να τρέχει τον κατήφορο χωρίς φρένα. 

Με το που συνειδητοποίησε ο οδηγός επιχείρησε αγχωμένος με το κλειδί να βάλει εμπρός την μηχανή. Όμως δεν τα κατάφερε. Και επιπλέον κλείδωσε και το τιμόνι. Χωρίς τιμόνι και φρένα το αυτοκίνητο κατέληξε σε ένα χωράφι αρκετά στραπατσαρισμένο. Για καλή τύχη των δύο ξαδερφιών δεν χτύπησαν σοβαρά.

Το ΕΚΑΒ που κατέφθασε σε λίγη ώρα πήρε τους δύο ηλικιωμένους και τους πήγε ΄στο Κέντρο Υγείας Άνδρου όπου τους προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Όμως λόγω ηλικίας αποφασίστηκε να μεταβούν για περαιτέρω νοσηλεία σε νοσοκομείο των Αθηνών. Έτσι, γύρω στις 23:30 ελικόπτερο ήρθε στο νησί και τους παρέλαβε από το ελικοδρόμια για να τους μεταφέρει σε νοσοκομείο.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"