ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΕΛ ΑΝΔΡΟΥ…

 

(Πριν λίγες μέρες (3/9) λάβαμε mail αναγνώστη που αναφέρει μια δύσκολη διαδρομή του τον Αύγουστο από τη Χώρα στο Γαύριο που αναφέρεται σε συμπεριφορά οδηγού του ΚΤΕΛ Άνδρου. Λόγω φόρτου εκείνων των ημερών, αλλά και λόγω καλοκαιριού, δεν βάλαμε αμέσως την καταγγελία. Θελήσαμε να την δουν οι αρμόδιοι με σχετική άνεση ώστε να δώσουν οδηγίες στους οδηγούς τους. Την δημοσιεύουμε σήμερα και ελπίζουμε να μην ξανασυμβεί τέτοιο περιστατικό – Εν Άνδρω)

Προς κάθε ενδιαφερόμενο

Την Κυριακή 25/8, 20:30, ξεκίνησα από Χώρα με το αυτοκίνητο μου, να ταξιδέψω προς Γαύριο, καθώς ταξίδευα με το πλοίο των 21:30 προς Ραφήνα. Αμέσως μετά τον Πιτροφό, συνάντησα ουρά αυτοκινήτων πίσω από από το λεωφορείο του ΚΤΕΛ με πινακίδα που τελείωνε σε 86.
Ο οδηγός του ΚΤΕΛ, δεν άφηνε τα ΙΧ αυτοκίνητα να τον προσπεράσουν, ίσως και να τα ανταγωνιζόταν επιταχύνοντας στις ευθείες, με αποτέλεσμα να έχει σχηματιστεί τεράστια ουρά αυτοκινήτων δημιουργώντας άγχος στους οδηγούς των ΙΧ που ακολουθούσαν και σε επικίνδυνες προσπεράσεις. Το λεωφορείο του ΚΤΕΛ τελικά το προσπέρασα στο Μπατσί, στη στάση κοντά στο σούπερ μάρκετ ΑΒ.
Πιστεύω, ο (επαγγελματίας) οδηγός του ΚΤΕΛ οφείλει να διευκολύνει τα ΙΧ να προσπερνούν, ώστε να μην δημιουργηθεί κάποιο δυστύχημα στους στενούς δρόμους του νησιού. Επιπλέον όμως, θεωρώ αποτελεί νομοθετική απαίτηση, προπορευόμενο όχημα να διευκολύνει την προσπέραση εφόσον υπάρχει ένας συγκεκριμένος αριθμός οχημάτων που ακολουθούν ή/ και το προπορευόμενο όχημα υστερεί κατά 10 χιλιόμετρα ταχύτητας του ορίου.
Αλλά πάνω από όλα, ο κύριος λόγος είναι η αποφυγή τυχόν δυστυχήματος.

Ευχαριστώ που με ακούσατε.
Παρακαλώ για την ανωνυμία μου.