Τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα στην Άνδρο


Κύριε Διαμαντή, 

Αφορμή για το μαιλ μου είναι τα δεκάδες  εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα που υπάρχουν στο νησί. Έχω αναρωτηθεί αν τα βλέπω μόνο εγώ , δυστυχώς δεν είμαι μόνο εγώ αλλά και ο δημοσιογράφος στο έντυπο που σας στέλνω ταχυδρομικά ώστε να λάβετε γνώση  του θέματος.

Τα  εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα θεωρούνται στερεά απόβλητα,  υποβαθμίζουν το περιβάλλον και όχι μόνο αισθητικά , καθώς είναι  και εστία μόλυνσης. Σύμφωνα με το Π.Δ 116/5.3.2004, καθώς και του νόμου 1650 Υπ.απόφαση 1002901/67/Τ και ΕΦ

 Ο Δήμος θα πρέπει να κολλήσει χαρτί στα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα, αφού  δεν έχουν πινακίδες και  και εντός 45 ημερών ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να το αποσύρει.

Διαφορετικά ο Δήμος ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να παραδώσει το όχημα, σε εγκεκριμένο σύστημα συλογης  - τέλος κύκλου ζωής οχήματος- ή στον ΟΔΔΥ. Το όχημα παραμένει στον τόπο συλλογής για 10 ημέρες  και μετά προωθείτε για επεξεργασία, ανταλλακτικών, τεμαχισμός και όπως προβλέπεται για οχήματα στο τέλος του κύκλου ζωής τους. Αυτά σε ένα ιδεατό κόσμο – ΔΗΜΟ - όπου εφαρμόζονται οι νόμοι και η κοινή λογική.

Επί δήμου Υδρουσας, στην πράξη, φώναζαν ένα έμπορο τα φόρτωναν σε μια νταλίκα - φορτηγό, καθάριζε ο τόπος και ο συγκεκριμένος έμπορος είχε ένα μικρο κέρδος,  άρα κέρδιζαν όλοι.

Στην παρούσα κατάσταση στο νησί, υπάρχουν αυτοκίνητα εγκαταλελειμμένα αρκετά χρόνια.

Παρακαλώ να αναδείξετε το θέμα.

Μάνθος Μανσόλας