Πλημμυρικά φαινόμενα από μεγάλη βροχή απόψε στην Άνδρο

Τα νερά κατεβαίνουν από το βουνό στις Στενιές και μετατρέπουν την πλαγιά και τον δρόμο σε ρέμα!!!

ΔΕΥΤΕΡΑ, 7/10, ΩΡΑ 23:15 - Νεώτερες πληροφορίες από Επαρχείο, Δήμο Άνδρου, Πυροσβεστική και Δασοπυροσβέστες.

Το μεγάλο κύμα της βροχής χτύπησε το νησί κυρίως στην περιοχή από το Νειμποριό μέχρι τις Στενιές και από τ' Αποίκια και τη Βουρκωτή μέχρι τ' Άχλα. Είχαμε πλημμυρικά φαινόμενα και στις πλαγιές. Επλήγησαν οι κορυφές της Κουβάρας και του Ζένου. Κατέβασαν πολύ νερό στις πλαγιές μέσα και έξω από τα ρέματα. Η φύση εκδικείται και οι φωτιές των περασμένων ετών αφάνισαν πολλές εκτάσεις με θάμνους.

Η Μπαρμπαρόλα του Γ. Μπάλλα στις Στενιές!

Αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα νερά στον παραθαλάσσιο Κόλυμπο που είναι κάτω από την Κουβάρα και στα ορεινά Αποίκια (έχει καεί όλος ο Ζένος τα προηγούμενα χρόνια). Στον Κόλυμπο αυτοκίνητο της Πυροσβεστικής βρήκε το ΙΧ μιας δασκάλας να το έχει παρασύρει το νερό μαζί με αυτήν. Οι πυροσβέστες κατάφεραν και την τράβηξαν έξω σώζωντας την από χειρότερα. Στην ταβέρνα του Μπάλλα λάσπη και νερό κατέβηκαν ορμητικά την πλαγιά και τον δρόμο και μπήκαν μέσα. Έχει ήδη σταλεί από την Πολιτική Προστασία ένα μηχάνημα στις Στενιές. Επί τόπου είναι οι Εθελοντές Δασοπυροσβέστες και η Πυροσβεστική. Η Πυροσβεστική έχει στείλει δυνάμεις στον Κόλυμπο, στ΄Αποίκια και στις Στενιές. Υπάρχει συνεννόηση πυροσβεστικής και Πολιτικής Προστασίας (Γ. Μπακέλας) να σταλεί μηχάνημα και στα Άχλα.  

Άλλη μια φωτογραφία από τις Στενιές

Αυτή τη στιγμή το κύμα της ξαφνικής κακοκαιρίας έχει πια περάσει. Διάρκεσε περίπου τρεις ώρες. Η περιοχή γλύτωσε τα χειρότερα καθώς όπως αναφέρθηκε από υπεύθυνους της Πολιτικής Προστασίας ο ανοιξιάτικος καθαρισμός αρκετών ρεμάτων της περιοχής από το Επαρχείο (Λειβάδια, Στενιές το ένα ρέμα, μεγάλο ρέμα Νειμποριού) συνέβαλε ώστε να μην υπάρξουν περισσότερα πλημμυρικά φαινόμενα. Όμως υπήρξε πρόβλημα μεγάλο με το νερό που κατέβαινε από τις πλαγιές όπως μας τόνισαν οι ευρισκόμενοι επί τόπου.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ, 7/10, ΩΡΑ 22:45 - Νεώτερες πληροφορίες από τον ΣΕΔΑ και την Πυροσβεστική.

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στο οδόστρωμα από Πιτροφό μέχρι Παλαιόπολη. Στις Στενιές μεγάλοι όγκοι νερού και λάσπης μπήκαν στο κατάστημα του Γ. Μπάλλα στην πλαγιά. Σπεύδει ο ΣΕΔΑ. Στα Άχλα έχουν εγκλωβιστεί 13 άτομα στον πάνω όροφο του ξενοδοχείου ΟΝΑΡ και περιμένουν βοήθεια. Σπεύδει η Πυροσβεστική.

Πλημμύρισε απόψε το ποταμάκι του Νειμποριού. 

ΔΕΥΤΕΡΑ, 7/10, ΩΡΑ 22:30 - Μεγάλη βροχή σήμερα Δευτέρα (7/10) το απόγευμα στην Άνδρο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες έχει πλημμυρίσει το μικρό ποτάμι στο Νειμποριό, ενώ υπάρχουν πλημμυρικά φαινόμενα στην Βουρκωτή, στις Στενιές και σε πολλά ακόμα σημεία του νησιού.

Σύμφωνα με τον ΣΕΔΑ και την πυροσβεστική που είναι στους δρόμους αυτή τη στιγμή υπάρχουν εγκλωβισμένα αυτοκίνητα στ’ Αποίκια, στον Κόλυμπο και σε άλλα μέρη του νησιού. Και στις περιοχές Βουρκωτής, Αποικίων και Στενιών υπάρχουν πολλά προβλήματα.

Το περισσότερο νερό το έριξε και συνεχίζει να το ρίχνει στην ευρύτερη περιοχή της Χώρας. Βρέχει όπως παντού. Τα συνεργεία της Πυροσβεστικής και των Εθελοντών Δασοπυροσβεστών έχουν κληθεί να αντλήσουν νερά σε σπίτια και σε μαγαζιά.

Νεώτερα σε λίγο.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»