Τι θα γίνει επιτέλους σε αυτό το νησί με τα στρώματα;

Φωτογραφία αρχείου

(Περίεργα πράγματα συμβαίνουν χειμώνα καιρό στην Άνδρο όπως φαίνεται και από την σημερινή ανακοίνωση του αντιδήμαρχου καθαριότητας Δ. Τηνιακού. Κάποιοι εξακολουθούν να βγάζουν στρώματα,παλιά έπιπλα, μπάζα,κλπ και να τα πετάνε δίπλα στους κάδους απορριμμάτων. Εκφράζουμε μια απορία: μήπως κάποιοι ή κάποιες αντί να αλλάζουν σεντόνια κάθε εβδομάδα αλλάζουν... στρώματα; Και μήπως αντί για γενική καθαριότητα μια φορά την εβδομάδα ανακαινίζουν όλο το σπίτι πετώντας τα παλιά έπιπλα; Αλλιώς δεν εξηγείται χειμώνα καιρό και τόσα στρώματα και τόσα παλιά έπιπλα στους δρόμους - Εν Άνδρω)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ - ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΟΓΚΩΔΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ

Η φροντίδα για ένα καθαρό περιβάλλον είναι υπόθεση όλων μας. Το προσωπικό του Δήμου μας καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσει αυτή την αρχή. Όμως, ο όγκος των απορριμμάτων, που καλείται να διαχειριστεί η υπηρεσία καθαριότητας, είναι δυσανάλογα μεγάλος σε σχέση με τα μέσα, που διαθέτει.

Είναι απαραίτητο όλοι μαζί να συντονίσουμε τις ενέργειες μας, προς τον έναν στόχο: καθαρό νησί- καθαρή Άνδρος.

Προς τούτο, παρακαλούμε:

Φυσικά και νομικά πρόσωπα (πολίτες και επιχειρήσεις), που επιθυμούν ν’ απορρίψουν ογκώδη αντικείμενα, ΠΡΙΝ προβούν σε κάποια ενέργεια:

Χώρα 22823 60243 και 2282360244, 

Γαύριο 22823 60126,

Μπατσί 22820 41855,

Κόρθι 22823 60320

προκειμένου να οργανωθεί η ημέρα και ώρα αποκομιδής τους από το προσωπικό Καθαριότητας του Δήμου μας,

Υπογραμμίζουμε ότι η διαδικασία αυτή θ’ ακολουθείται ΠΡΙΝ από την απόθεση των αντικειμένων.

Επίσης, υπενθυμίζουμε ότι:

- Σύμφωνα με τον κανονισμό καθαριότητας του Δήμου και την ισχύουσα περιβαλλοντική νομοθεσία, απαγορεύεται αυστηρά η απόρριψη Αποβλήτων από Εκσκαφές Κατασκευές και Κατεδαφίσεις (ΑΕΚΚ), όπως μπάζα, χώματα, πέτρες, τούβλα, μέταλλα. Σε αντίθετη περίπτωση, ο Δήμος Άνδρου θα εκκινεί νομικές διαδικασίες για την ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για τις ενέργειες αυτές.

Η συνεργασία και ο συντονισμός των δράσεων όλων μας είναι απαραίτητα στοιχεία για μια Άνδρο της οποίας την ομορφιά θ’ απολαμβάνουμε πάντα δημότες, μόνιμοι κάτοικοι και επισκέπτες.

O επί της Καθαριότητας Αντιδήμαρχος Άνδρου

Δημήτριος Τηνιακός