Κι άλλοι βανδαλισμοί σε νεκροταφείο της Άνδρου!!!

ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ ΣΕ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ!

4 Δεκ 2019

Φωτογραφία αναγνώστη από το Μπατσί

Οι μέχρι σήμερα καταγγελίες για βανδαλισμούς σε κενούς τάφους σε νεκροταφεία της Άνδρου είχαν προκαλέσει την προσοχή και την συγκίνηση της κοινής γνώμης της Άνδρου. Δεν είναι κάτι συνηθισμένο μια τέτοια ιερόσυλη πράξη στην Άνδρο, αλλά και στην Ελλάδα γενικότερα όπου ο σεβασμός σε τέτοιους χώρους είναι παράδοση.

Τέτοιες ιερόσυλες πράξεις δεν τις κάνει κάποιος έτσι απλά. Γι' αυτό ξαφνιάζει ιδιαίτερα μια νέα καταγγελία που έφτασε με μήνυμα αναγνώστη από το Μπατσί. Οι βανδαλισμοί που αναφέρονται δεν έχουν να κάνουν πλέον μόνο με άδειους τάφους! Δημοσιεύουμε το σημείωμα και φωτογραφία που έστειλε ο κάτοικος - Εν Άνδρω.

Κύριε Μπασαντή,

Σας επισυνάπτω φωτογραφίες από το νεκροταφείο Μπατσίου όπου εκεί το τελευταίο 20ημερο έχουν εστιάσει στην αποξήλωση των σταυρών, αλλά όχι μόνο σε κενούς τάφους. Ας ελπίσουμε ότι θα βρεθεί ο ένοχος και η μικρή μας κοινωνία θα σταματήσει να συγκαλύπτει τέτοια γεγονότα.

Με εκτίμηση,

Κάτοικος Μπατσίου!

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ:

ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ ΣΕ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ! 

29 Νοε 2019 

(Μοιάζει απίστευτο κι όμως είναι πραγματικό: άγνωστοι βανδάλισαν δύο νεκροταφεία στην Άνδρο σπάζοντας τα μαρμάρινα μέρη των τάφων! Μας έστειλαν επιστολή και φωτογραφίες από το ένα περιστατικό. Μπορεί στους τάφους να είχαν γίνει εκταφές όμως το να τους σπάνε είναι βανδαλισμός και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τους καταστρέφει για οποιονδήποτε λόγο. Απαιτείται σεβασμός σε τέτοια μέρη. Είναι μέρος του πολιτισμού μας - Εν Άνδρω) 

Κύριε διαχειριστή του Εν Άνδρω,

Την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019 στο Νεκροταφείο Αγίου Νικολάου στο Απρόβατο κάτοικοι που πήγαν να ανάψουν τα καντήλια συγγενικών προσώπων τους βρέθηκαν στην δυσάρεστη θέση να αντικρίσουν σπασμένα μνήματα όπου έλειπαν οι μαρμάρινες καντηλιέρες, οι σταυροί και οι ποδιές. Τα ανωτέρω τα είχαν πετάξει ή τα είχαν πάρει γιατί δεν βρέθηκαν κομμάτια στο σημείο.

Επίσης, ύστερα από συζητήσεις μάθαμε πως και στο νεκροταφείο Άγιος Ταξιάρχης Μπατσίου πριν 2 εβδομάδες έγινε και εκεί το ίδιο με κύριο στόχο την αποξήλωση των μαρμάρινων σταυρών. Να σημειωθεί ότι αυτό έγινε μόνο σε κενούς τάφους. Ύστερα από αυτήν την ενέργεια ειδοποιήθηκε το αστυνομικό τμήμα Άνδρου όπως και ο υπεύθυνος νεκροταφείων.

Είναι κρίμα στις μέρες που διανύουμε όπου τα περισσότερα σπίτια πλήττονται οικονομικά και οι ανίατες αρρώστιες συνεχώς πολλαπλασιάζονται και χτυπούν ένα σπίτι να υπάρχουν κάποιοι που εκμεταλλεύονται αυτήν την κατάσταση ως όφελος της δικής τους οικονομικής άνεσης.

Ευελπιστούμε στην άμεση ανταπόκριση της αστυνομίας ώστε να βρεθεί ο ένοχος και ο δήμος όπου ανήκουν τα νεκροταφεία να λάβει μέτρα για αποφύγει ξανά τέτοιων καταστάσεων!

(Αποστέλλω και σχετικές φωτογραφίες από το συμβάν στο Απροβάτου)

Κι άλλες καταγγελίες από Μπατσί και Φελλό!

Το θέμα των βανδαλισμών σε νεκροταφεία της Άνδρου πήρε έκταση χθες και ήδη δύο ακόμα αναγνώστες μας μια από Μπατσί και ένας από Φελλό έστειλαν μηνύματα. Από το Μπατσί έστειλαν φωτογραφίες και από τον Φελλό σημείωμα όπου λένε πως κι εκεί 6 τάφοι έχουν κατεστραμμένα μαρμάρινα βάζα. Όπως φαίνεται υπάρχει γενικότερο πρόβλημα - Εν Άνδρω.