Γαύριο 2019: σάλπαρε το φωτισμένο καράβι

 Εκατοντάδες παρακολούθησαν την γιορτή με την οποία άνοιξε ο εορταστικός κύκλος για τα Χριστούγεννα στο Γαύριο με το φώτισμα του καραβιού. Μια γιορτή που ξεκίνησε πέρσι εντυπωσιακά ως πανανδριακή. Εφέτος όμως λόγω βιαστικής προετοιμασίας - αν και ήρθε κόσμος και από το Μπατσί και την Χώρα - είχε πιο τοπικό χαρακτήρα. Κάτι που είπαν και οι διοργανωτές δημόσια και υποσχέθηκαν του χρόνου να είναι πιο οργανωμένοι. Την γιορτή βοήθησαν ως χορηγοί πολλοί. Να αναφέρουμε την Fast Ferries που πρόσφερε χρήματα, την Golden Star Ferries που πρόσφερε εισιτήρια για τους μουσικούς που ήρθαν από Αθήνα και τον Δήμο Άνδρου που πρόσφερε πλούσιο μπουφέ για όλους. 

Στιγμιότυπα από το εορταστικό σαλπάρισμα του φωτισμένου καραβιού στο Γαύριο παραμονή του Αγίου Νικολάου

 

 Η γιορτή ξεκίνησε με την περιφορά της εικόνας του Αγίου Νικολάου. Μαθητές και μουσικοί της Φιλαρμονικής του Μουσικού Συλλόγου προηγούντο. Ακολουθούσε η εικόνα, οι ιερείς, το λιμενικό και πλήθος κόσμου. Παρόντες ο δήμαρχος, ο έπαρχος, ο πρώην δήμαρχος, δημοτικοί σύμβουλοι, το τοπικό συμβούλιο κλπ. Ακόμα ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου και αρκετοί κάτοικοι από Χώρα και Μπατσί. 

 Σε ένα ολοσκότεινο Γαύριο στην διάρκεια της περιφοράς ξεχώριζαν τα λαμπιόνια στολισμού των Χριστουγέννων μέχρι που άναψαν όλοι τα φώτα και φωτίστηκε το Γαύριο.

Κι άρχισαν οι λόγοι και η μουσική. Πολλοί χαιρετισμοί, πολλές ευχαριστίες προς όλους όσους δούλεψαν για την γιορτή. Ειδικά για τους αδελφούς Τριδήμα που εργάστηκαν κι έστησαν το σκηνικό. Όμως ο πρώτος ομιλητής ξέχασε να αναφέρει (αν και διάβαζε το κείμενο) τον Δήμο Άνδρου που πρόσφερε τον μπουφέ! Την επόμενη χρονιά ίσως το θυμηθεί. Ευτυχώς το θυμήθηκε ο πρόεδρος του Τοπικού και το ανέφερε. Την έκδήλωση χαιρέτισαν ο πρόεδρος του Τοπικού, ο δήμαρχος Άνδρου και ο έπαρχος Άνδρου. Ευτυχώς ήταν σύντομοι όλοι τους...

 Στην γιορτή τιμήθηκε και η ομάδα μπάσκετ των κορασίδων της Άνδρου που βγήκε πρωταθλήτρια Κυκλάδων. Και ανέβηκε στο βήμα και της τραγούδησαν το "we are the champmions"!!! 

Και μιας και ο λόγος για την πρωταθλήτρια ομάδα κορασίδων της Άνδρου ιδού ο προπονητής και ο έφορος των πρωταθλητών παρόντες και καταχαρούμενοι στη γιορτή. Συγχαρητήρια από όλους...

 Στο τέλος άναψαν τα λαμπιόνια του καραβιού και έγινε χαμός από χειροκροτήματα, μουσικές και σφυρίγματα. Όλοι όσοι ήταν εκεί το διασκέδασαν για τα καλά. Μόλις φωτίστηκε το καράβι... φωτίστηκε και ο μπουφές όπως φαίνεται και στην φωτογραφία!

 Παρών ο Χορευυτικός Όμιλος Υδρούσας που έκλεισε την γιορτή χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς. Ευτυχώς που υπάρχει και αυτός γιατί το Γαύριο το εγκαταλείπουν εντελώς οι καλοκαιρινοί (σύλλογοι, παραθεριστές κλπ) και μόνο ο χορευτικός είναι πανταχού παρών ολοχρονίς.  

 Και η γιορτή έκλεισε με πλούσιο μπουφέ για όλους και με εθελόντριες που έσπευσαν να συμβάλουν κι αυτές στην επιτυχία μιας βραδιάς που είχε ανάγκη αυτή την εποχή η Άνδρος και το Γαύριο. Κι όσοι πήραν φόρα από τον μπουφέ γέμισαν και τα μαγαζιά μέχρι τις 11 και 12 το βράδυ συνεχίζοντας το πανηγυρικό τόνο που είχε το λιμάνι της Άνδρου από το οποίο ξεκίνησαν εφέτος οι γιορτές στο νησί.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"