ΑΝΔΡΟΣ: παραδοσιακά κάλαντα παραμονή πρωτοχρονιάς 2020

"Όλα τα λεφτά" σήμερα στην Άνδρο ήταν η κομπανία με τα παραδοσιακά όργανα του Τριανταφυλλάκη και του Μανδαράκα και η μικτή χορωδία του Μουσικού Συλλόγου και του Συλλόγου Γυναικών που είπαν τα κάλαντα στο Δημαρχείο και στην Αστυνομία και στη συνέχεια τα πράγματα έγιναν ακόμα καλύτερα καθώς επιβιβάστηκαν στο ηλεκτρικό λεωφορειάκι του Δήμου και ανεβοκατέβηκαν στον πεζόδρομο δίνοντας ζωή και χαρά σε όλη την μικρή πόλη, που ένοιωσε αρκετές φορές μοναξιά αυτές τις γιορτές.  

 

Μερικά στιγμιότυπα από τα παραδοσιακά κάλαντα στην Χώρα της Άνδρου.

 Αναμνηστική φωτογραφία από τα παραδοσιακά κάλαντα στο Δημαρχείο Άνδρου.

 Οι δύο αντιδήμαρχοι με την μαέστρο του μουσικού συλλόγου.

 Μικροί λένε τα κάλαντα στο ζαχαροπλαστείο Λάσκαρη στην αγορά.

 Οι σύλλογοι Μενήτων, Γυναικών, Αλαδινού, Βραχνού, έστησαν τραπέζι με κεράσματα στην αγορά. 

 Οι παραδοσιακοί καλλιτέχνες Τριανταφυλλάκης και Μανδαράκας επιβιβασμένοι στο λεωφορειάκι του Δήμου που εφέτος για πρώτη φορά λειτούργησε παραμονή πρωτοχρονιάς.

 Το λεωφορειάκι είχε μείνει αδρανές στο γκαράζ τρία χρόνια. Η σημερινή διοίκηση το χρησιμοποίησε δύο φορές σε γιορτές. Υπάρχει σκέψη το καλοκαίρι να λειτουργήσει στο Μπατσί ως μεταφορικό όλης της παραλίας. Εδώ το λεωφορειάκι στολισμένο και κατάφορτο από άδοντες τα κάλαντα στην πλατεία Καΐρη παραμονή πρωτοχρονιάς 2020. 

 Η διαδρομή του μικρού ανοιχτού ηλεκτρικού λεωφορείου στον πεζόδρομο σε συνδυασμό με τους παραδοσιακούς καλλιτέχνες προσέλκυσε την προσοχή όλων...

 Αρκετός κόσμος την ώρα των καλαντιστών με το λεωφορειάκι βγήκε από τα καταστήματα και χάρηκε το γεγονός...

Η αποχώρηση του μικρού λεωφορείου με τους καλαντιστές...

 

 Στο τέλος οι παραδοσιακοί οργανοπαίκτες κατέληξαν στο σουβλατζίδικο του Αντρέα όπου τα κυκλαδίτικα και ανδριώτικα τραγούδια κυριάρχησαν μέχρι αργά το μεσημέρι...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"