Το παλιό εργοστάσιο της ΔΕΗ αποκατέστησε την ηλεκτροδότηση στην Άνδρο - Έκκληση για πλήρη ηλεκτροδότηση σε Άνδρο και Τήνο

 

Φωτογραφία σήμερα το μεσημέρι από το λιμάνι της Χώρας Άνδρου μπροστά στο παλιό εργοστάσιο της ΔΕΗ. (Φωτογραφία Εν Άνδρω).

Εδώ και μια ώρα χάρη στις προσπάθειες των τοπικών τεχνικών που ενεργοποίησαν το παλιό εργοστάσιο που είχε εγκαταλειφθεί από την ΔΕΗ - μιας και είχε ολοκληρωθεί η νησιωτική διασύνδεση - η Άνδρος κατάφερε και ηλεκτροδοτήθηκε. Δυστυχώς σήμερα λόγω της σφοδρής καταιγίδας έπεσε πυλώνας στο Αλιβέρι και δεν λειτούργησε η διασύνδεση με Τήνο-Σύρο. Έτσι οι τοπικοί τεχνικοί κατάφεραν κι έβαλαν μπρος το παλιό εργοστάσιο και έδβσαν ρεύμας σε όλη την Άνδρο γύρω στο 17:00.

Το παλιό εργοστάσιο - αν και εγκαταλειμμένο - δούλεψε και η Άνδρος έχει προσωρινά ρεύμα.

Τα προβλήματα ξεκίνησαν γύρω στις 8 το πρωί όταν Άνδρος και Τήνος έπαψαν να έχουν σύνδεση με το εθνικό δίκτυο. Το μεσημέρι όταν έγινε γνωστό πως θα αργούσε η επισκευή του δικτύου άρχισαν γύρω στις 13:00 να γίνονται προσπάθειες να τεθεί σε λειτουργία, το παλαιό εργοστάσιο της ηλεκτρικής στην Άνδρο. Κάτι που κατάφεραν στις 14:30 οι τεχνικοί της ΔΕΗ με μεγάλες προσπάθειες, καθώς οι μηχανές ήταν εγκαταλειμμένες και ασυντήρητες.

Σταδιακά δόθηκε ρεύμα σε όλη την Άνδρο. Όμως το εργοστάσιο θα μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες ηλεκτροδότησης μόνο στην Άνδρο. Άγνωστο παραμένει το πότε θα αποκατασταθεί η κανονική ηλεκτροδότηση στα δύο νησιά.

Οι άνεμοι που πνέουν με εντάσεις που φτάνουν τα 11 ή 12 μποφόρ και το συνεχές κρύο ανεμόβροχο έχουν δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα τόσο στη θέρμανση όσο και στην εξυπηρέτηση της καθημερινότητας και στα δύο νησιά. Καλούνται οι αρμόδιοι να δώσουν επειγόντως οριστική λύση γιατί οι ανάγκες και στα δύο νησιά είναι επείγουσες.

Ρεπορτάζ ΕΝ ΑΝΔΡΩ