ΛΑΜΥΡΑ-ΜΕΣΑΡΙΑ: Σταυρός στο ποτάμι... μέσα στην καταιγίδα!!!

 Ήταν η έκπληξη της μέρας. Ίσως και της χρονιάς. Μπορεί να μην το πιστεύατε, αλλά η "ιερή" φλόγα του παπα-Φιλάρετου και της αδελφότητας της Παναχράντου και του παπα-Δημοσθένη είχαν κατάληξη - μέσα στην καταιγίδα των 10-11 και πλέον μποφόρ - να 40 περίπου άτομα με αυτοκίνητα να φτάσουν στο γεφύρι του ποταμού Πυταρά στα Λάμυρα και να ρίξουν τον σταυρό για τον καθιερωμένο αγιασμό των υδάτων. Κι όχι μόνο τον έριξαν, αλλά και είχαν και άνθρωπο που βούτηξε να τον πιάσει!

 Με ομπρέλες και αδιάβροχα κατέβηκαν όλοι στην όχθη του ποταμού και αφού έψαλλαν το "εν Ιορδάνη" έριξαν τον ξύλινο σταυρό στα ορμητικά νερά. Και ο Παναγιώτης Νόνας με τον γιο του μπήκαν και έπιασαν τον σταυρό. Ο Παναγιώτης Νόνας βουτάει για τον σταυρό 22 χρόνια! Και πέρσι βούτηξε και στην Αγία Θαλασσινή και στα Λάμυρα! Κι εφέτος αποφάσισε να ξεκινήσει και ο γιος του για πρώτη φορά από τα Λάμυρα... 

 Το ποτάμι πέρσι χρειάστηκε να το διαμορφώσουν κάπως. Εφέτος με το νερό που είχε απλώς ρίξανε το σταυρό και ο Παναγιώτης περπάτησε μέσα στο νερό που έτρεχε κρατώντας τον γιό του από το χέρι!!!

 Στο τέλος μια αναμνηστική φωτογραφία για όσους είχαν την διάθεση, την τόλμη και την προβλεπτικότητα κι έφτασαν μέχρι εκεί. Το λέμε αυτό γιατί μερικοί πήγαν πχ μέχρι την παραλία στο Μπατσί και έφυγαν τρέχοντας. Ήταν εκεί από τους τοπικούς άρχοντες ο έπαρχος  Δ. Λάσκαρης και ο αντιδήμαρχος Δ. Γιαννίσης, οι αξιωματικοί του λιμενικού σώματος Δ. Μανιδάκης και Α. Βασιλακοπούλου, αντιπροσωπεία από τους εθελοντές Δασοπυροσβέστες, η δημοτική σύμβουλος Μ. Βενετίκης και ο πρόεδρος Τοπικού Λαμύρων Τ. Αστράς, εκπρόσωποι της Αστυνομίας, όλη η αδελφότητα της Παναχράντου (Ευδόκιμος, Φιλάρετος, Αέτιος) και ο παπα-Δημοσθένης.

Για την ιστορία μέχρι και κυκλοφοριακό είχαμε μέσα στην καταιγίδα στο γεφύρι των Λαμύρων. Στην όλη εκδήλωση συμμετείχαν οι δύο κοινότητες και οι δύο ενορίες. 

 Και υπήρξε και συνωστισμός στην κάθοδο για το ποτάμι που τους χώριζε και τελικά τους ένωσε όπως έλεγαν.

 

 Στο τέλος υπήρξε και ευγενική πρόσκληση του Δ. Λάσκαρη προς όλους για καφέ στο μαγαζί του στο Νειμποριό. Έφτασαν γύρω στους 20-22. Φωτογραφήθηκαν και πάλι όσοι έμειναν στο τέλος στο καφέ για να θυμούνται την μέρα και την τόλμη τους να ρίξουν σταυρό στο ποτάμι μέσα στην καταιγίδα. 

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Συγκινητικό!!! Καλή Φώτιση!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Χαρά στο κουράγιο τους. Και του χρόνου !