ΘΕΟΣΚΕΠΑΣΤΗ 2020: Κλειστός ο ναός της Θεοσκεπάστου στη γιορτή του...

 

Κλειστός θα παραμείνει ο ναός της Θεοσκεπάστου στην γιορτή της. Μετά από απόφαση της Ιεράς Συνόδου και βάσει των απαγορεύσεων της αστυνομίας. Την ειδοποίηση κοινοποίησε στο Εν Άνδρω ο παπα-Μιχάλης Καλαμπούκης. Συνεπώς, δεν θα υπάρξει προσέλευση ή προσευχή στο ναό στις 3 και 4 Απριλίου όπως είχε  αναγγείλει νωρίτερα ο ίδιος - ΕΝ ΑΝΔΡΩ.

Αγαπητοί μου αδελφοί και πνευματικά μου παιδιά,
Ο Θεός με τις πρεσβείες της Υπεραγίας Θεοτόκου να ευλογεί εσάς, τις οικογένειές σας, την Νήσο μας, την πατρίδα μας, να θεραπεύσει τους νοσούντας, να παρηγορήσει τις οικογένειές τους και τις οικογένειες που έχασαν από τον ιό κάποιον δικό τους άνθρωπο, να ενδυναμώσει και να φωτίσει τους ιατρούς και νοσηλευτές και τέλος να δώσει υπομονή και αντοχή στα παιδιά μας που φυλάνε τα σύνορα της Πατρίδας μας.
Βρισκόμαστε ήδη αρκετές μέρες μετά από τότε που ελήφθησαν τα δυσάρεστα μέτρα για τη μη διασπορά του επικίνδυνου ιού. Ειδικά αυτά που αφορούν τους πιστούς (μη τέλεση Θείας Λειτουργίας-και συμμετοχής στη Θεία Κοινωνία) έχουν προκαλέσει αφόρητο πνευματικό πόνο στις ψυχές όλων μας, τώρα ζούμε μία νέα πραγματικότητα.
Ως ιερέας του Ναού Παναγίας Θεοσκεπάστου, επιτρέψτε μου να εκφράσουμε την θλίψη και την οδύνη που επικρατεί στήν καρδιά μου. Η εικόνα που είχα στο νου μου αυτές ημέρες τις ευχαριστιακές συνάξεις της Παναδριακής μεγάλης εορτής μας τώρα σκιάζονται από τον τρόμο του ιού. Όλοι μας, δοκιμαζόμαστε. Η δοκιμασία αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία να αυξήσουμε τις πνευματικές μας προσπάθειες, που θα έχουν τρία χαρακτηριστικά στοιχεία: σοβαρότητα, σταθερότητα και συνέπεια.
Θέλοντας να πάρουμε Χάρη Θεού και την Ευχή & Σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου μας, ο Ιερός Ναός θα είναι ανοιχτός για όποιον θέληση να κάμνει την ατομική προσευχή του, την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Απριλίου από 10.00 έως 18.00.
Θα τηρηθούν οι υγειονομικοί κανονισμοί για την είσοδο και έξοδο από το ναό , ένα άτομο μόνο.

Μετά Ευχών και Αγάπης
Πατήρ Μιχαήλ Καλαμπούκης

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριε Μπασαντή σας παρακαλώ διευκρινίσετέ μας αν τελικά ανοίξει η θεοσκέπαστη για προσκύνημα ή όχι.Δεν μπορούμε να καταλάβουμε.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Ισχύει η δεύτερη ανακοίνωση του παπα-Μιχάλη που λέει πως θα είναι κλειστός ο ναός...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Καλή η πρόθεση, ομορφη σκεψη ,αντιπροσωπεύει το σύνολο του κόσμου αυτη η κινηση αλλά...εν μεσω απαγόρευσης κυκλοφορίας ποια η δικαιολογία μετακίνησης στο έγγραφο η sms Αφού δεν υπάρχει σχετικό περι " ατομικής προσευχης" σε ναο όπως επίσης υπάρχει και ο κίνδυνος μετάδοσης ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες που θα θελήσουν να προσέλθουν.Ενα ασυμπτωματικο άτομο και μη είναι ικανό να επιφέρει διασπορά του ιού. Ίσως η ιδέα του Κ.Γιαννιση για μετάδοση της λειτουργίας να είναι η καλύτερη για φέτος.υπομονη και του χρόνου με το καλο να είμαστε όλοι εκεί...υγιεις πάνω απ όλα.

This comment was minimized by the moderator on the site

Θεωρώ κάπως λυπηρό που ο καθένας βρίσκει αφορμή να έκφραση την πίκρα που έχει προφανώς στην ψυχή του χωρίς να έχει καν τα κοτσια αν θέλετε να το κάνεις επώνυμος! Δυστυχώς είμαστε πάντα πρόθυμοι να εκφράσουμε το άσχημο και το αρνητικό χωρίς να κοιτάξουμε την άλλη πλευρά του νομίσματος! Ζω σε μια πολη με δεκαπλάσιο πληθυσμό στην οποία μπορούμε να κάνουμε ουρά με δύο μέτρα απόσταση και να ψωνίσουμε πολιτισμένα, δεν καταλαβαίνω σε ένα μικρό τόπο που ο καθένας φέρνει την καταστροφή! Κοιτάξτε να δίνετε θαλπωρή και κατανόηση στον συνάνθρωπο και όχι πίκρα... Ποιοι είμαστε εμείς εξάλλου να κρίνουμε τους άλλους ...

This comment was minimized by the moderator on the site

Πριν λίγο σε εκπομπή στο ραδιόφωνο'''''Το λιμενικό έβαλε πρόστιμο σε γυναίκα που κολυμπούσε σε απόσταση από την παραλία''''πάσα πρόστιμα πρέπει να πέσουν σ αυτούς που θα μαζευτούν ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ'' έξω από την εκκλησία .......που είσαι Καζαντζάκη......για όποιον καταλαβαίνει......

This comment was minimized by the moderator on the site

Συμφωνώ απόλυτα με τον Κο Ξανθό. Τι πάει να κάνει ο παπά Μιχάλης; Μπορείτε να φανταστείτε τι ουρά θα σχηματιστεί και το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα τηρηθούν τα μέτρα προστασίας. Ο ένας θα είναι δίπλα στον άλλο και ένα είστε σίγουροι ότι θα δημιουργηθεί σοβαρό θέμα. Ο παπά Μιχάλης πρέπει να αναθεωρήσει για το καλό του λαού της Άνδρου. Δυστυχώς πρέπει να απέχουμε από τις εκκλησίες μέχρι να περάσει αυτός ο ιός.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ουαί γραμματείς και φαρισαίοι υποκριτές που καθαρίζετε το εξωτερικό του ποτηριου και του πιάτου και μέσα είναι γεμάτο αρπαγή και αδικία. Φέτος ο Χριστός μας αποφάσισε να διώξει από το σπίτι του όλους αυτούς που το κατάντησαν οίκο εμπορίου. Πήρε το φραγγελιο που συμβολίζει την πανδημία και μας έδιωξε.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο Θεός αγανακτησε με τα σόου που οργανώνονται κάθε πασχα. Πηγαίνοντας την Ανάσταση να δει τον παππάς να ρίχνει φοτωβολιδες για το θεαθήναι. Πλήθος κόσμου στις σκάλες να βλέπει τα βεγγαλικά χωρίς να μπαίνουν στην εκκλησία με το μυαλό τους αντί να είναι στην Ανάσταση του Κυρίου να είναι στα βεγγαλικά και να αναφωνούν όλοι μαζί.. ωωω....Ωωωω.. Όλα για το σόου... και την αυτοπροβολή.. Αντί να προσευχόμαστε εκείνη την ώρα που γίνεται η λιτανεία της εικόνας της θεοσκεπαστου άλλοι τσακώνονται ποιος θα την κρατήσει οι υπόλοιποι φωτο και κουβέντα από πίσω από τον λαό αναπτύσσοντας όλα τα θέματα και κουτσομπολευοντας τα πάντα. Δυστυχώς αγαπητοί μου ο Χριστός δεν θέλει φέτος και άλλα καρφια θα σταυρωθεί με αυτά των τότε Ιουδαίων.

This comment was minimized by the moderator on the site

Η ατομική προσευχή στον Ιερό Ναό ή εκτός αυτού νομίζω δεν επιτρέπεται και δεν προβλέπεται γιατί δςν εντάσσεται σε κάποιον κωδικό κατ' εξαίρεση μετακίνησης πολιτών