ΘΕΟΣΚΕΠΑΣΤΗ 2020: Κλειστός ο ναός της Θεοσκεπάστου στη γιορτή του...

 

Κλειστός θα παραμείνει ο ναός της Θεοσκεπάστου στην γιορτή της. Μετά από απόφαση της Ιεράς Συνόδου και βάσει των απαγορεύσεων της αστυνομίας. Την ειδοποίηση κοινοποίησε στο Εν Άνδρω ο παπα-Μιχάλης Καλαμπούκης. Συνεπώς, δεν θα υπάρξει προσέλευση ή προσευχή στο ναό στις 3 και 4 Απριλίου όπως είχε  αναγγείλει νωρίτερα ο ίδιος - ΕΝ ΑΝΔΡΩ.

Αγαπητοί μου αδελφοί και πνευματικά μου παιδιά,
Ο Θεός με τις πρεσβείες της Υπεραγίας Θεοτόκου να ευλογεί εσάς, τις οικογένειές σας, την Νήσο μας, την πατρίδα μας, να θεραπεύσει τους νοσούντας, να παρηγορήσει τις οικογένειές τους και τις οικογένειες που έχασαν από τον ιό κάποιον δικό τους άνθρωπο, να ενδυναμώσει και να φωτίσει τους ιατρούς και νοσηλευτές και τέλος να δώσει υπομονή και αντοχή στα παιδιά μας που φυλάνε τα σύνορα της Πατρίδας μας.
Βρισκόμαστε ήδη αρκετές μέρες μετά από τότε που ελήφθησαν τα δυσάρεστα μέτρα για τη μη διασπορά του επικίνδυνου ιού. Ειδικά αυτά που αφορούν τους πιστούς (μη τέλεση Θείας Λειτουργίας-και συμμετοχής στη Θεία Κοινωνία) έχουν προκαλέσει αφόρητο πνευματικό πόνο στις ψυχές όλων μας, τώρα ζούμε μία νέα πραγματικότητα.
Ως ιερέας του Ναού Παναγίας Θεοσκεπάστου, επιτρέψτε μου να εκφράσουμε την θλίψη και την οδύνη που επικρατεί στήν καρδιά μου. Η εικόνα που είχα στο νου μου αυτές ημέρες τις ευχαριστιακές συνάξεις της Παναδριακής μεγάλης εορτής μας τώρα σκιάζονται από τον τρόμο του ιού. Όλοι μας, δοκιμαζόμαστε. Η δοκιμασία αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία να αυξήσουμε τις πνευματικές μας προσπάθειες, που θα έχουν τρία χαρακτηριστικά στοιχεία: σοβαρότητα, σταθερότητα και συνέπεια.
Θέλοντας να πάρουμε Χάρη Θεού και την Ευχή & Σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου μας, ο Ιερός Ναός θα είναι ανοιχτός για όποιον θέληση να κάμνει την ατομική προσευχή του, την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Απριλίου από 10.00 έως 18.00.
Θα τηρηθούν οι υγειονομικοί κανονισμοί για την είσοδο και έξοδο από το ναό , ένα άτομο μόνο.

Μετά Ευχών και Αγάπης
Πατήρ Μιχαήλ Καλαμπούκης