Αποχώρησε το πλοίο με τα ανταλλακτικά των παλαιών ανεμογεννητριών της ΔΕΗ...

Από την κινητοποίηση των κατοίκων...

Αρκετές δεκάδες άτομα από όλη την Άνδρο αρχικά κινητοποιήθηκαν αρχικά το μεσημέρι του Σαββάτου 23/5 - γύρω στις 16:00 - με στόχο να σταματήσουν στο λιμάνι του Γαυρίου την εκφόρτωση ανταλλακτικών για τις παλιές ανεμογεννήτριες της ΔΕΗ στο Καλυβάρι. Οι ανεμογεννήτριες αυτές μπήκαν στο χωριό πριν 32 χρόνια! Μετά από διαπραγματεύσεις δύο ωρών του Λιμεναρχείου και λόγω του αυξανόμενου αριθμού των συγκεντρωμένων (έφτασαν κοντά 200 άτομα) το μικρό πλοίο αποχώρησε για το λιμάνι της Ελευσίνας μην αποβιβάζοντας τα ανταλλακτικά.

Οι ανεμογεννήτριες στο Καλυβάρι είναι παλαιού τύπου, σχετικά χαμηλές και αρκετές έχουν χαλάσει. Όπως πληροφορηθήκαμε η ΔΕΗ μέχρι να βάλει τις καινούριες μάζεψε ανταλλακτικά από άλλες παλαιές και τα μετέφερε στο Γαύριο σήμερα το μεσημέρι με στόχο την επισκευή των παλαιών της περιοχής που πια δεν δουλεύουν. 

Οι κάτοικοι που αντιδρούν έμαθαν για την μεταφορά και έσπευσαν στο Γαύριο για να εμποδίσουν το πλοίο να ξεφορτώσει τα ανταλλακτικά. Επικράτησε σχετική ένταση. Επενέβη το Λιμεναρχείο Γαυρίου και για αρκετή ώρα γίνονταν διαπραγματεύσεις με τους κατοίκους. Το πλοίο μετά από αυτό αποχώρησε με προορισμό την Ελευσίνα.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"