Το τελευταίο μπάρκο του καπετάν Τάσου Τρέσσου στην Άνδρο!

Αποχαιρετισμός... στα ταξίδια... Ο καπετάν Τάσσος χαιρετά από τον καταπέλτη την ώρα που το Supeferry II αναχωρεί για Ραφήνα σήμερα το μεσημέρι.

Το τελευταίο του ταξίδι ως πλοίαρχος του SuperFerry ΙΙ έκανε σήμερα (9.6) ο κορυφαίος και ιδιαίτερα αγαπητός Τάσος Τρεσσος, βάζοντας στη συνέχεια πλώρη για το νησί του τη Σαντορίνη, όπου θα απόλαυση ύστερα από πολλές δεκαετίες καριέρας στη θάλασσα, τη σύνταξη του! 

Συγκινημένος κατεβαίνει τελευταία φορά ως καπετάνιος στην Άνδρο...

Αύριο θα ναυτολογηθεί ο αντικαταστάτης του, με τον οποίο θα συνταξιδέψουν για μια ακόμα μέρα, προκειμένου να τον κατατοπίσει για το βαπόρι και τα λιμάνια και στη συνέχεια όλοι εμείς, θα χάσουμε ένα υπέροχο άνθρωπο, κι ένα φίλο που πάντα μας φιλοξενούσε με ζεστασιά στο πλοίο του και έκανε το ταξίδι μας χαρά και απόλαυση με τις ωραίες συζητήσεις στη γέφυρα, τα αστεία του και τις γνώσεις του.

Φίλοι και παλιοί πράκτορες του νησιού που έμαθαν τα νέα περιμένουν να τον αποχαιρετίσουν...

Ο cp. Τάσος Τρεσσος, με την απλότητα και την ανθρωπιά του, αγαπήθηκε πολύ στην Άνδρο, όπως και στη Τήνο και τη Μύκονο! Γνήσιος ναυτικός, ντόμπρος, ποτέ δεν κατηγόρησε κανένα και είχε πάντα ένα καλό λόγο για όλους.

Από τους πρώτους που τον αποχαιρέτισαν ο παπα-Παναγιώτης Μανιδάκης

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αν και η συνταξιοδότηση του ήταν προγραμματισμένη για το τέλος του χρόνου, η πρόωρη αποχώρηση του στη αρχή της καλοκαιρινής περιόδου, οφείλεται σε διαφωνία πάνω σε κάποια θέματα με την εταιρία.

Δύο από τους παλιούς πράκτορες του Γαυρίου οι Πέτρος Κολοβέντζος και Γιώργος Μπατής ήταν εκεί να τον αποχαιρετίσουν

Στην Golden Star πλοιάρχεψε περίπου 10 χρόνια και στα δυο Super Ferry. Άσσος της μανούβρας, αφήνει τη δική του εποχή στην γρήγορη και ασφαλή πρόσδεση στα δύσκολα κυκλαδίτικα λιμάνια με τους άγριους καιρούς.

Αποχαιρετώντας φίλους, συναδέλφους, πράκτορες και ταξίδια από τον καταπέλτη του τελευταίου λιμανιού πριν την Ραφήνα...

Πρωτοήρθε στη Ραφήνα και την Άνδρο με το «Ionian Sun»,  ακολούθησε το «Εξπρές Απόλλων», το «Aqua Jevel» και τέλος τα δύο Superferry της Golden Star.

Σ.Δ.