Ένα σούπερ-γιωτ στο Κόρθι!...

Το Κόρθι δεν είναι συνηθισμένο - όπως το Μπατσί ή και η Χώρα - να βλέπει στον Όρμο σούπερ-γιωτ. Έτσι όταν αργά το απόγευμα του Σαββάτου οι σχετικά λίγες παρέες στα όμορφα παραλιακά εστιατόρια και τις ταβέρνες είδαν ένα σκουρόχρωμο μεγάλο ταχύπλοο σούπερ γιώτ να πλησιάζει σχεδόν σε αργή κίνηση στον Όρμο κατευθυνόμενο προς την άκρη του ακρωτηρίου της Αγίας Αικατερίνης όλοι κοίταζαν με απορία κι ενδιαφέρον. 

Το πολυτελές σκάφος λεγόταν "My Toy" και πλησίαζε αργά από τα ανοικτά. Είχε σταματήσει ουσιαστικά τις μηχανές, είχε κλείσει και το GPS και είχε ελληνική σημαία. Ήταν πολύ εντυπωσιακό στην εμφάνιση. Από αυτά που γενικά δεν βλέπεις τακτικά στην Άνδρο. Και τώρα να που έβλεπες αυτό το 41 μέτρων μήκους και 8 πλάτος σούπερ γιωτ στο Κόρθι!...

Πλησίασε προσεκτικά στα βράχια και αγκυροβόλησε σε ασφαλή απόσταση από αυτά. Μπροστά του μεγάλο 14μέτρο ιστιοφόρο έμοιαζε μικρό! Η εικόνα λες κι ήταν βγαλμένη από τις καλύτερες σκηνές κάποιας κοσμοπολίτικης ταινίας δράσης του Χόλιγουντ με το ιδιότυπο κι εντυπωσιακό λευκό-σταχτί χρώμα του.

 Σε ένα αντιφέγγισμα του ήλιου - που έδυε αργά - το χρώμα του έλαμψε προς το λευκό και το εντυπωσιακό σκάφος φάνηκε με όλες του τις λεπτομέρειες του. Στην πρύμνη του η ελληνική σημαία. Οι Έλληνες ιδιοκτήτες του απολάμβαναν στην πρύμνη την θάλασσα. Οι παρέες που ήταν στην Αγία Αικατερίνη το είχαν ακριβώς μπροστά τους και το θαύμαζαν. Κάποιοι από τους επιβάτες του βγήκαν με βάρκα στο παραλιακό Δόλωμα για ένα ποτό κάποια στιγμή. Στην εποχή της κοινωνικής απόστασης και της τουριστικής μοναχικότητας των Κυκλάδων δεν είναι λίγο ξαφνικά μες το απόβραδο του Σαββάτου να εμφανίζεται ένα τέτοιο ωραίο γιώτ στο Κόρθι και να παραμένει και την Κυριακή. Έχει, λοιπόν, και το Κόρθι... τα όμορφα τυχερά του!

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"