SOS Μην χαλαρώνετε. Τηρείτε τα μέτρα για τον κορονοϊό

 

Λάβαμε και δημοσιεύουμε δύο ιδιαίτερα ενδιαφέροντα σχόλια/σημειώματα από αναγνώστη μας (κατοίκου Άνδρου) για τα μέτρα τήρησης του πρωτοκόλλου για τον κορονοϊό. Οι επισημάνσεις του είναι λίαν σοβαρές και κρούουν τον κώδωνα κινδύνου για την Άνδρο. Τα αναδημοσιεύουμε με δύο-τρεις περικοπές που περιείχαν αναφορές σε πρόσωπα ή χαρακτηρισμούς. Το θέμα εν προκειμένω δεν είναι τα πρόσωπα. Το θέμα είναι κοινωνικό και συλλογικό και αφορά όλους μας. Όλοι μαζί πρέπει να κατανοήσουμε τον δεδομένο κίνδυνο του κορονοϊού και να τηρούμε τα μέτρα. Ήδη πλησίασε στην γειτονιά μας για δεύτερη φορά με το κρούσμα στην Σύρο. Συνυπογράφουμε, λοιπόν, τις επισημάνσεις του αναγνώστη μας. Ας τις λάβουμε υπόψη μας. Ας προσέχουμε για να έχουμε την υγειά μας – ΕΝ ΑΝΔΡΩ

 ΣΧΟΛΙΟ Νο 1

Κύριε Μπασαντή καλημέρα σας,

Αποφάσισα να επικοινωνήσω με το έγκριτο "Εν Άνδρω" με αφορμή τη χαλάρωση των μέτρων προφύλαξης για τον κορωνοϊό στη Χώρα. Δεν γνωρίζω τι συμβαίνει σε άλλες περιοχές του νησιού, αλλά στη Χώρα τα μέτρα ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ!!! Στα καταστήματα εστίασης ελάχιστοι (μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού) είναι αυτοί που φορούν μάσκα και γάντια.

Συνωστισμός υπάρχει παντού και δεν υπάρχουν οι προβλεπόμενες από το νόμο αποστάσεις μεταξύ των τραπεζοκαθισμάτων. Όλος ο κόσμος συμπεριφέρεται σαν ο ιός να έχει εξαφανιστεί, ενώ δυστυχώς υπάρχει ακόμα, σύμφωνα πάντα με όσα ισχυρίζονται οι επιστήμονες και οι αρμόδιοι του ΕΟΔΥ. Είμαι σίγουρος ότι θα το έχετε αντιληφθεί και εσείς και σίγουρα θα γνωρίζετε τι ακριβώς συμβαίνει και σε άλλες περιοχές της Άνδρου.

Επειδή το "Εν Άνδρω" έχει απήχηση στην κοινωνία του νησιού και ίσως είναι το μοναδικό μέσο που μπορεί να διαμορφώσει απόψεις, σας παρακαλώ θερμά να γράψετε κάτι σχετικά με την μη τήρηση των κανόνων. Σκεφτείτε μόνο τι πρόκειται να συμβεί σε περίπτωση που εμφανιστεί κρούσμα στην Άνδρο. Γι' αυτό ας εμφυσήσετε την προσοχή στους απρόσεκτους.

ΣΧΟΛΙΟ Νο 2

Πολύ φοβάμαι ότι σύντομα ότι θα έχουμε κρούσμα και στην Άνδρο. Το βράδυ της Παρασκευής 26 Ιουνίου κατά την περιφορά της εικόνας της Θεοσκεπάστου στον πεζόδρομο της αγοράς, έγινε το "έλα να δείς".

Αποστάσεις μεταξύ των ανθρώπων ΜΗΔΕΝ, μέτρα προστασίας ΜΗΔΕΝ. Το χειρότερο είναι ότι συνέβη με την ανοχή των αρχών. Ντροπή και αίσχος για την μη τήρηση των μέτρων. Όλοι συμπεριφέρονται σαν να έχει τελειώσει αυτό το μαρτύριο του κορονοϊού.

Κατά την άποψή μου είναι μεγάλο λάθος να γίνει ετεροχρονισμένα ο εορτασμός. "Κάθε πράγμα στον καιρό του και ο κολιός τον Αύγουστο" λέει μια λαϊκή παροιμία. Απαράδεκτη η κατάσταση και ερωτώ εάν ο υφυπουργός ο  Κος Χαρδαλιάς το γνώριζε θα το επέτρεπε;

Κύριε Μπασαντή έχετε ηθική υποχρέωση να γράψετε εναντίον της "φιέστας" και παράλληλα για την μη τήρηση των μέτρων από τη συντριπτική πλειοψηφία των εχόντων καταστήματα στην αγορά.

Όπως σας έχω αναφέρει και σε άλλο σημείωμά μου, μόνον το "Εν Άνδρω" μπορεί να αφυπνίσει αυτούς που ουσιαστικά παρανομούν, καθώς έχει απήχηση στην τοπική κοινωνία, οι φίλοι του το υπολογίζουν και το σέβονται και οι εχθροί του το φοβούνται και το τρέμουν για την τεκμηριωμένη άποψη που έχει σε όλα τα θέματα. Θέλω να δω όλους αυτούς τους επίσημους τι θα κάνουν και τι θα πουν εάν παρουσιαστεί κρούσμα στην Άνδρο, κάτι που βέβαια απεύχομαι.