Ορίστηκε ξενοδοχείο καραντίνας και στην Άνδρο

Το υπουργείο Τουρισμού έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τα ξενοδοχεία καραντίνας κατά του κορονοϊού που θα λειτουργήσουν σε όλη τη χώρα. Τα συγκεκριμένα τουριστικά καταλύματα θα μισθώνονται αποκλειστικά για την προσωρινή διαμονή φυσικών προσώπων στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του κινδύνου μετάδοσης του κορονοϊού.

Να σημειωθεί ότι το 67% των αναγκών σε ξενοδοχεία καραντίνας σε συνολικά 59 περιφερειακές ενότητες, έχει καλυφθεί μέχρι τώρα όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Τουρισμού. Από εκεί και πέρα ένα επιπλέον ποσοστό 11% αναμένεται να έχει καλυφθεί έως την Τρίτη, 30 Ιουνίου, σε περιοχές που δεν είναι ιδιαίτερα τουριστικές στην ηπειρωτική χώρα.

Σχετικά με την κάλυψη του υπόλοιπου 22%, υπάρξει ανακοίνωση από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μέσα από το επιχειρησιακό σχέδιο που τρέχει. Σύμφωνα με πληροφορίες τουριστικές περιοχές που δεν έχουν ακόμα ξενοδοχεία καραντίνας θα καλύπτονται από κοντινές περιοχές και ο σχεδιασμός θα είναι έτοιμος την 1η Ιουλίου.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες που συνέλεξε το ΕΝ ΑΝΔΡΩ στην Άνδρο ορίστηκε ως ξενοδοχείο καραντίνας Ο Παράδεισος που είναι τριών αστέρων με 41 δωμάτια εκ των οποίων τα 4 θα είναι για πιθανούς ασθενείς με κορονοϊό. Πρόκειται για ένα κτήριο με ιστορία στην είσοδο της Χώρας.

Το ξενοδοχείο έκτισε ο Αντώνης Μαντζαβελάκης, ο οποίος υπήρξε σημαντικός επιχειρηματίας (είχε και το St. George Lycabettus) και επίσης υπήρξε παράγοντας Παναθηναϊκού. Η κόρη του Ειρήνη Μαντζαβελάκη - Βασιλοπούλου έχει δώσει τα τελευταία χρόνια τη διαχείριση στην εταιρεία Hotel Brain, που διαχειρίζεται και άλλα ξενοδοχεία στις Κυκλάδες.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"