Πρωινή διακομιδή με ελικόπτερο τραυματία από την φωτιά στα Τρομάρχια

Το ελικόπτερο αιωρείται πάνω από το ελικοδρόμιο της Χώρας.

Λίγο πριν τις 06:00 στρατιωτικό ελικόπτερο έφτασε στο ελικοδρόμιο της Χώρας Άνδρου για να παραλάβει πυροσβέστη ετών 38, ο οποίος είχε τραυματιστεί κατά τη διάρκεια της χθεσινής μεγάλης φωτιάς στα Τρομάρχια. Το ελικόπτερο προσγειώθηκε λίγο πριν τις 06:00 και παρέμεινε με αναμμένη μηχανή για 15-20 λεπτά μέχρι να φθάσει το ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας όπου είχε διακομισθεί χθες ο πυροσβέστης μετά τον τραυματισμό του και παρέμεινε μέχρι σήμερα το πρωί. Να συμπληρώσουμε πως κατά την διάρκεια της χτεσινής φωτιάς τραυματίστηκαν ελαφρότερα ένας ακόμα πυροσβέστης και ένας εθελοντής δασοπυροσβέστης. 

Το ελικόπτερο στο ελικοδρόμιο περιμένει τον τραυματία που έφτασε με το ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Άνδρου.

Η χτεσινή μεγάλη φωτιά, που όπως έχουμε ήδη γράψει, που προήλθε πιθανόν από εμπρησμό, είχε εκτός όλων των άλλων ζημιών και απωλειών και τραυματισμούς ανθρώπων. Εντυπωσιακές σκηνές από την διακομιδή με το στρατιωτικό ελικόπτερο στην Αθήνα παρουσιάζει κατ' αποκλειστικότητα το ΕΝ ΑΝΔΡΩ για τους αναγνώστες του εδώ. 

Το ελικόπτερο περνά πάνω από την Χώρα. Πανοραμική λήψη από την πτήση του μετά την απογείωση πάνω από την πόλη και το κάστρο.

Η κατάσταση του τραυματία πυροσβέστη είναι ελεγχόμενη και η μεταφορά έγινε γιατί ο τραυματισμός ήταν στο κεφάλι και κρίθηκε σκόπιμες περαιτέρω εξετάσεις σε στρατιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας. Να σημειώσουμε πως η κατάσταση των άλλων δύο τραυματιών ήταν ελαφρότερη και μετά από την περίθαλψη που είχαν πήγαν σπίτι τους. 

Το ελικόπτερο ταξιδεύει βορειοανατολικά πετώντας πάνω από τον φάρο που ακόμα αναβοσβήνει καθώς μόλις έχει χαράξει στο Αιγαίο. 

Τέλος, οι εντυπωσιακές φωτογραφίες από το όλο συμβάν δείχνουν και το μέτρο της ετοιμότητας του μηχανισμού μεταφοράς ασθενών και τραυματιών (Κέντρο Υγείας, ΕΚΑΒ, ελικόπτερα κλπ) που για μια ακόμα φορά λειτούργησε εξαιρετικά αποδεικνύοντας πως δεν "είναι όλα ίδια" και δεν "είναι οι δημόσιες υπηρεσίες ανίκανες" κλπ που λέγονται συχνά με μεγάλη ευκολία. Επιπλέον η πλήρης και εντυπωσιακή φωτογραφική κάλυψη του Εν Άνδρω αφιερώνεται σε όσους αφελώς πιστεύουν πως και "όλα τα μέσα ίδια είναι".

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"