ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΛΙΜΑΝΙΟΥ: Ωραία πράγματα και βρώμικες συνήθειες...

Ωραία πράγματα χθες στο Γαύριο. Δύτες, λιμεναρχείο, εθελοντές, αρχές κλπ όλοι μαζί σε μια συνεργασία για τον καθαρισμό του λιμανιού από αυτά που ρίχνουν οι περίοικοι, οι αλιείς, τα πλοία κλπ. Η πρωτοβουλία ανήκε στον πράκτορα της Ραφήνας και δύτη Δημήτρη Χαψιά και την συζήτησε με τον έπαρχο Άνδρου Δημήτρη Λάσκαρη. Κι έγινε πραγματικότητα συντονίζοντας γύρω από αυτή την εθελοντική δράση πολλούς άλλους και ντο κυριότερο και πολλές προσφορές. Όλοι ήσαν παρόντες κι όλοι πρόσφεραν κάτι για το κοινό καλό. Ωραία πράγματα...

Τώρα ποιος περίμενε πως μέσα σε μήνες και ενώ μεσολάβησε χειμώνας και lockdown οι τρεις δύτες που βούτηξαν θα έβρισκαν τόση σαβούρα. Με δεδομένο πως το λιμάνι είχε καθαριστεί εθελοντικά πριν ένα χρόνο πάλι ότι θα βρίσκανε δύο φορτία λάστιχα, σίδερα, μπαταρίες και πλαστικά. Δυστυχώς οι βρώμικες συνήθειες δεν κόβονται εύκολα. Κι ας μην πει κανένας πως κάποιοι άλλοι τα έριξαν...

Κατά τα άλλα παρόντες ο υπολιμενάρχης Άνδρου Δ. Μανιδάκης, ο πράκτορας Π. Κολοβέντζος, ο δύτης και πράκτορας Δ. Χαψιάς. Παρών όμως και το ερώτημα: Ποιος πετά όλα αυτά τα λάστιχα, τις ζάντες, τα πλαστικά και τις μπαταρίες στο λιμάνι;

Και ακόμα παρόντες αρχές, εθελοντές, δύτες κλπ. Όλοι παρατίθενται αναλυτικά στο ευχαριστήριο που εξέδωσε ο έπαρχος Άνδρου Δημήτρης Λάσκαρης και το οποίο παραθέτουμε παρακάτω...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων εθελοντισμού, το Επαρχείο Άνδρου διοργάνωσε την Κυριακή 5 Ιουλίου 2020 και ώρα 11:30π.μ. εθελοντικό υποβρύχιο καθαρισμό του λιμένος Γαυρίου.

Ο καθαρισμός πραγματοποιήθηκε με επιτυχία με την εθελοντική συνεισφορά και πρωτοβουλία των δυτών Δημήτρη Χαψιά & Ιωάννη Κηρύθρα, της Ζηνοβίας Εργά (OWSI Scuba Andros) και τους Δημήτρη Κοκκίνη & Κώστα Ιωαννίδη από το τμήμα περιβάλλοντος της Λέσχης Ανδρίων. Από τον καθαρισμό οι δύτες περισυνέλεξαν δυο φορτία με λάστιχα, σίδερα, μπαταρίες και πλαστικά.

Ευχαριστούμε για την βοήθεια, τον Δήμαρχο Άνδρου Δημήτρη Λοτσάρη, τους Αντιδημάρχους Αθηνά Μακρή-Κοζανίτη & Δημήτρη Τηνιακό και τον κ.Δημήτρη Μπαρού από τον Δήμο Άνδρου, τον Υπολιμενάρχη κ.Δημήτρη Μανιδάκη και τον Προϊστάμενο Γαυρίου κ.Θοδωρή Λυτρίβη από το Λιμεναρχείο Άνδρου, τον κ.Γιώργο Μαντζώρο από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Τήνου-Άνδρου, τον πρόεδρο Δημήτρη Κοκκίνη και την Λέσχη Ανδρίων, το Τοπικό Συμβούλιο Κοινότητας Γαυρίου και τον πρόεδρο Νίκο Χέλμη που προσέφερε γερανοφόρο όχημα, τον κ.Παναγιώτη Πετράκη από τον ΣΕΔΑ, το Καφέ ΑΡΟΔΟ για τα δωρεάν νερά και αναψυκτικά, το ζαχαροπλαστείο Λάσκαρη, το Στέκι του Ανδρέα για την φιλοξενία και τέλος, τους εθελοντές αλιείς και πολίτες Γαυρίου.

Ευχαριστούμε θερμά για τις ευγενικές χορηγίες των εταιριών GOLDEN STAR FERRIES και XAPSIAS TRAVEL&RENTAL, την υποστήριξη του HALKIDA UNDERWATER SERVISES και την εξαιρετική βοήθεια του Προέδρου και των μελών του Συλλόγου Τριγλιανών Ραφήνας, όπου χωρίς εκείνους όλα θα ήταν δυσκολότερα.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον επόμενο καθαρισμό, στον λιμένα Χώρας Άνδρου και σας ευχόμαστε ένα όμορφο και καθαρό καλοκαίρι!

Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΣΚΑΡΗΣ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

μπραβο στον δημαρχο..... να κοιταξει και τους δρομους στην περιοχη Μακροανταλο και Βλυχαδα κατεβαινουμε απο το αυτοκινητο για να περασουμε τις λακουβες οσο για το ποταμακι εχει σκαφτει ολο και οποιος περναει βαζει πετρες.
παρακαλω ενας ελεγχος επι τοπου θα λυσει αμεσως το προβλημα