Με τάξη και προσοχή η αποχώρηση από Άνδρο - Φωτορεπορτάζ από την ώρα αιχμής...

Με πλήρη τάξη και προσοχή - παρά την βλάβη του Θεολόγου - έγινε χτες η αποχώρηση των επισκεπτών του Σαββατοκύριακου από Άνδρο. Στην συντριπτική τους πλειοψηφία Αθηναίοι οι χιλιάδες επισκέπτες που έφτασαν για το πρώτο ουσιαστικά Σαββατοκύριακο του καλοκαιριού έδειξαν πειθαρχία και οι επιβλέποντες λιμενικοί με τάξη και προσοχή συνέβαλαν ώστε μια Κυριακή απόβραδο με δύο συνεχόμενα τοπικά και μια αβαρία να αποτελέσει υπόδειγμα αποχώρησης χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Να ξεκινήσουμε από το γεγονός πως ο ακούραστος και με ακρίβεια τρένου Θεολόγος υπέστη αβαρία. Και πως οι εκατοντάδες επιβάτες του θα έπρεπε να μεταφερθούν στο τοπικό του Supeferry ή στο νυχτερινό έκτακτο τοπικό του Andros με προορισμό την Ραφήνα. Όλα έγιναν όπως έπρεπε. Το Superferry γέμισε και με επιβάτες και στο γκαράζ. Εννιακόσιοι επιβάτες συνολικά και 225 ΙΧ (χώρια τα δίκυκλα). Μερικές εκατοντάδες από το Θεολόγος και πάνω από 100 ΙΧ. Κι όλα έγιναν με τάξη, ασφάλεια και προσοχή.

Και η επιβίβαση των επιβατών σύμφωνα με τα πρότυπα του υπουργείου Ναυτιλίας. Για μια ακόμα φορά το υπουργείο και το Λιμενικό έστειλαν 10 λιμενικούς να επιβλέψουν και να υποδείξουν την σύμφωνα με το πρωτόκολλο φόρτωση των επιβατών και των ΙΧ. Το ίδιο και καλύτερα έγινε η φόρτωση των επιβατών το βράδυ. Κρατήθηκαν οι αποστάσεις ασφαλείας και υπήρξε μια τάξη πρωτόγνωρη για Γαύριο κι Ελλάδα. Λες ο κορονοϊός να μας βάλει μυαλό;

 

 

 

Απόλυτη τάξη και στα δεκάδες δίκυκλα και στα εκατοντάδες αυτοκίνητα.

Οι παραπάνω φωτογραφίες αποδείχνουν τα λεγόμενα με τον καλύτερο τρόπο.

Η ίδια τάξη και στο νυχτερινό δρομολόγιο που έβαλε εκτάκτως η Fast Ferries με το Andros. Έφυγαν και με αυτό με τάξη και προσοχή αρκετές εκατοντάδες επιβάτες και πάνω από 50 ΙΧ. Και εδώ οι φωτογραφίες επιβατών και αυτοκινήτων είναι ενδεικτικές της τάξης και της προσοχής. 

Όλα αυτά δείχνουν πως όπως στην περίοδο του lockdown δείξαμε χαρακτήρα έτσι και στην περίοδο ανοίγματος των νησιών (και της Άνδρου) στον τουρισμό μπορούμε να δείξουμε χαρακτήρα και να σώσουμε με τους εγχώριους επισκέπτες αρχικά και τους ξένους στη συνέχεια κάτι από αυτό το δύσκολο καλοκαίρι. Γιατί μπορούμε να σώσουμε κάτι μιας και όσοι ήρθαν άπλωσαν παντού στο νησί, όπως έλεγε νεαρός σερβιτόρος χτες βράδυ σε εστιατόριο του Νειμποριού στη Χώρα. Και με την παρουσία τους έδωσαν ελπίδα...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"