Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Κέντρου Υγείας λόγω… «αδυναμίας συνεργασίας»!!!

Μέσ’ το κατακαλόκαιρο και μόλις μετά 40 μέρες ανάληψης καθηκόντων παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Κέντρου Υγείας Άνδρου Α. Διαπούλης λόγω αδυναμίας συνεργασίας με την διευθύντρια Ε. Λιαποπούλου. Έτσι η Διοικούσα Επιτροπή σε αυτή την κρίσιμη περίοδο λειτουργίας του  Κέντρου Υγείας είναι ακέφαλη. Δεν είναι ότι καλύτερο.

Το αξιοσημείωτο είναι πως και κατά το παρελθόν επί της κ. Λιαποπούλου είχε παραιτηθεί κι άλλος πρόεδρος, ενώ τις προάλλες είχαμε έντονη διαμαρτυρία από τον Γ. Ζαγοραίο για αδυναμία συνεννόησης με την διευθύντρια.

Η αδυναμία συνεργασίας ή συνεννόησης δεν είναι όμως μόνο θέμα της κ. Λιαποπούλου. Είναι και σε αυτούς που πρότειναν να συνεχίσει στη θέση της. Μάλλον δεν θα είχαν εικόνα της κατάστασης. Όμως πλέον φτάσαμε στο σημερινό αδιέξοδο, που θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί μέσα στο καλοκαίρι. Η διευθύντρια είχε τον χρόνο να σταθμίσει τα πράγματα. Αλλά μάλλον «έξις δευτέρα φύσις» και δεν έδωσε σημασία προφανώς στο δημιουργηθέν αδιέξοδο. Υπενθυμίζουμε πως ο Α. Διαπούλης διέπρεψε επί τρίμηνο ως πρόεδρος της Επιτροπής για τον κορονοϊό και είχε άψογη συνεργασία με όλα τα μέλη της Επιτροπής, αλλά και με τον Τύπο.

Το τι θα γίνει από εδώ και πέρα και πως θα λειτουργήσει το Κέντρο Υγείας Άνδρου είναι ζήτημα των εχόντων την ευθύνη. Μόλις προχτές ζητάγαμε η Διοικούσα Επιτροπή να επιληφθεί της διαμαρτυρίας του Γ. Ζαγοραίου σχετικά με την αδυναμία συνεννόησης που είχε προκύψει και σήμερα δεν υπάρχει Διοικούσα!!! Ας επιληφθούν πλέον οι έχοντες την ευθύνη στελέχωσης του Κέντρου Υγείας μιας και δεν μπορεί το Κέντρο να είναι (όπως ήταν για καιρό) στον αυτόματο πιλότο.

ΥΓ Ποιος είναι αρμόδιος στο Κέντρο Υγείας για να βγάζει επίσημες ανακοινώσεις για τον κορονοϊό μετά την ολοκλήρωση του βίου της Επιτροπής για την πανδημία και μετά την παραίτηση του προέδρου του Κέντρου, που ως εκ της θέσεως του, είχε και την ευθύνη των ανακοινώσεων; Υπάρχει Διοικούσα Επιτροπή έστω και διμελής; Και τι λέει; Ποιος έχει την ευθύνη να εκδίδει επίσημες ανακοινώσεις; Γιατί για την ώρα βλέπουμε μεμονωμένες ανακοινώσεις ιατρών!!!…  

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»