ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Νέοι περιορισμοί για τον Αύγουστο. Συστάσεις και οδηγίες στην Άνδρο.

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Για όλη την χώρα η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως απαγορεύτηκαν οι λιτανείες σε όλες τις θρησκευτικές γιορτές τον Αύγουστο. Ακόμα απαγορεύτηκαν οι όρθιοι στα μπαρ, στις καφετέριες, στα beach bar και στα  νυχτερινά κέντρα.

Επίσης, από τον ΕΟΔΥ ανακοινώθηκαν σήμερα 7/8 151 νέα κρούσματα σε όλη την Ελλάδα. Το θετικό είναι πως κανένα δεν αναφέρθηκε στις Κυκλάδες. Τέλος στις Κυκλάδες εντατικοποιήθηκαν οι έλεγχοι και έκλεισαν 2 μπαρ στην Πάρο και 2 στη Νάξο μετά έλεγχο της αστυνομίας γιατί δεν τηρούσαν τους κανονισμούς.

ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ

Στην Άνδρο επαναδραστηριοποιήθηκε η Επιτροπή Κορονοϊού και μετά την συνεδρίαση της ο πρόεδρος της Άρης Διαπούλης ανακοίνωσε τις παρακάτω συστάσεις:

(α) Να υπάρχει μεγάλη προσοχή στον πεζόδρομο της Χώρας, στην παραλία Μπατσίου και στον πεζόδρομο του Κορθίου κάθε βράδυ όπου μαζεύεται πολύ κόσμος και υπάρχει συνωστισμός περιπατητών και όρθιων.

(β) Το τμήμα υγιεινής της περιφέρειας με την συνδρομή της αστυνομίας εντατικοποιεί τους ελέγχους σε όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

(γ) Συστήνεται προς όλους τους κατοίκους, τους παραθεριστές και τους επισκέπτες να τηρούν τα απαραίτητα μέτρα ατομικής υγιεινής και τα αναγκαία μέτρα κοινωνικής απόστασης και συμπεριφοράς.

(δ) Μόνος υπεύθυνος πλέον για την ανακοίνωση κρουσμάτων ο ΕΟΔΥ. Σήμερα στην Άνδρο και στις Κυκλάδες όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ δεν υπήρξε κανένα κρούσμα.

Τέλος από έρευνα που κάναμε για όσους θέλουν να κάνουν το τεστ για κορωνοϊό στην Άνδρο μπορούν σε κάποια ιδιωτικά εργαστήρια έναντι 80 ευρώ. Τα αποτελέσματα του τεστ βγαίνουν σε δύο μέρες.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»