Ρεκόρ 284 κρουσμάτων στην Ελλάδα και 20 στις Κυκλάδες! Πως ξεκίνησε το πρόβλημα στις Κυκλάδες.

 

Ρεκόρ 284 κρουσμάτων στην Ελλάδα και 20 στις Κυκλάδες καταγράφηκε κατά την χθεσινή μέρα από τον ΕΟΔΥ. Τα πράγματα δείχνουν ανησυχητικά και γίνονται διάφορες σκέψεις τι θα γίνει με τα σχολεία. Ατυχώς το μέγα πρόβλημα στις Κυκλάδες, που είναι και η αναφορά μας,  ξεκίνησε λίγο πριν τον Δεκαπενταύγουστο με αφετηρία τα τρελά πάρτι σε κλειστά κλαμπ και με τις εξορμήσεις νεαρών με ταχύπλοα σε Μύκονο, Αντίπαρο και Νάξο με φουσκωτά μετέφεραν τον κορωνοϊό στα τρια νησιά. Με τα πρώτα «επώνυμα» κρούσματα άρχισαν οι ομαδικές αποχωρήσεις από την Πάρο με ελικόπτερα και θαλαμηγούς λίγο πριν το 15άυγουστο.

Πρακτικά ο κορωνοϊός έστησε λίγο πριν το 15αύγουστο το δικό του πάρτι με δεκάδες κρούσματα και οι επισκέπτες από την Γαλλία αποδείχτηκαν απερίσκεπτοι. Η συντριπτική πλειοψηφία τους αγνοούσε τα μέτρα προφύλαξης όπως τα αγνόησαν και οι τουρίστες από τις Βαλκανικές χώρες που επέλεξαν την Πάρο για διακοπές.

Τα πάρτυ των νέων από νησί σε νησί

Για την μεταφορά τους από Πάρο σε Μύκονο χρησιμοποιούσαν μεγάλα φουσκωτά των δώδεκα ή δεκαπέντε μέτρων-όπως τα μαύρα Scorpion-με τρεις μηχανές και ιπποδύναμη που ξεπερνάει τους 1000 ίππους. Αποβιβάζονται στο λιμάνι και σε λίγα λεπτά περπατάγανε στα Ματογιάνια, ανυπομονώντας να παρτάρουν μαζί με τους κολλητούς και τις φίλες τους.

Το πρωί επέστρεφαν στην Πάρο και κοιμούνταν, ενώ το σκηνικό αυτό θα επαναληφθεί και σε άλλα νησιά εκτός από την Μύκονο τις επόμενες μέρες. Τα φουσκωτά μεταφέρουν τους νέους και τις παρέες τους σε κλαμπ στην Αντίπαρο, αλλά και στην Νάξο για διασκέδαση μέχρι το ξημέρωμα, πριν τους επιστρέψουν σε θαλαμηγούς και βίλες της Πάρου.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με τα έξαλλα πάρτι στην Πάρο από νέους και νέες από όλη την Ελλάδα φέρεται να έσπειραν τον κορωνοϊό σε άγνωστο μέχρι στιγμής αριθμό ατόμων. Παρά τις οδηγίες των γονιών τους να προσέχουν, πολλοί νέοι αγνόησαν τον κορωνοϊό, νοιώθοντας άτρωτοι στην πανδημία, όπως ακριβώς και οι Γάλλοι που επέλεξαν το συγκεκριμένο νησί.

Όταν χτύπησε το καμπανάκι ήταν πλέον αργά, αφού η διασπορά ήταν μεγάλη και οδήγησε στα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση για το συγκεκριμένο νησί και όχι μόνο. Το τι δήλωσε μετά από όλα αυτά ο δήμαρχος Πάρου φανερώνει πως μόνο τα οικονομικά του νησιού τον ενδιέφεραν και όχι η δημόσια υγεία.

Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ - https://www.protothema.gr/greece/article/1037365/paros-ta-parti-ton-neon-kai-oi-galloi-pou-espeiran-ton-koronoio-sto-nisi/