Έφτασε ο Ιανός με βροχή και διακοπές ρεύματος γύρω από την Χώρα. Αποκαταστάθηκε βλάβη και στο Γαύριο...

 

Χώρα Άνδρου. Πρωινό Σαββάτου 19/9/20.

Χωρίς ρεύμα ξύπνησε σήμερα το πρωί η Άνδρος λόγω προβλήματα στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ που προκάλεσε η καταιγίδα «Ιανός» που πλήττει την Χώρα και έφτασε και στην Άνδρο υπό τη μορφή ποτιστικής βροχής. Η βροχή ξεκίνησε γύρω στις 1:30 το πρωί. Την ώρα που ξεκίνησε σε αρκετές κολόνες του δικτύου υπήρχαν σπινθήρες δείγμα πως ξεπλενόταν η σκόνη και το αλάτι που σώρευσε πάνω στους μονωτήρες η μακρόχρονη περίοδος της ξηρασίας. Στη συνέχεια η βροχή δυνάμωσε...

Γαύριο. Από την πρωινή διακοπή ρεύματος. Πρωινό Σαββάτου 19/9/20.

Κάτω Άγιος Πέτρος. Σάββατο 19/9/20. 

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτά τα φαινόμενα δημιούργησαν βλάβες στο ημιορεινό και ορεινό δίκτυο του νησιού, που εφέτος είχε αρκετά προβλήματα. Αυτή τη στιγμή ορισμένες περιοχές γύρω από την Χώρα όπως το Υψηλού, ο Πιτροφός, οι Μένητες, η Βουρκωτή δεν έχουν ρεύμα. Η αποκατάσταση προχωρά, καθώς τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ - παρά την βροχή που συνεχίζει με ρυθμό ποτιστικής - είναι ήδη πάνω στις κολόνες και επισκευάζουν τις βλάβες κάνοντας ότι μπορούν, Να σημειώσουμε πως δεν έχουν προβλήματα ηλεκτροδότησης η Χώρα, το Γαύριο κλπ.

Περιοχή Γαυρίου, Πρωινό Σαββάτου 19/9/20.

Τελικά ο Ιανός έφτασε και στην Άνδρο όπως είχαν προβλέψει. Άργησε 3-4 ώρες (η ΕΜΥ προέβλεπε μετά τις 9 το βράδυ κι έφτασε στις 1:30 το πρωί). Ήρθε (όπως προβλεπόταν) χωρίς ανέμους και κύματα στη θάλασσα. Έφτασε ως απόηχος των μεγάλων καταιγίδων που έπληξαν την κυρίως χώρα. Η βροχή ίσως δυναμώσει μέχρι το μεσημέρι, αλλά αργά τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενίσουν.

Από την διακοπή στο Γαύριο...

ΩΡΑ 14;00 Σύμφωνα με πληροφορίες αναγνωστών μας υπήρξε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος και νωρίς το πρωί στο Γαύριο που αποκαταστάθηκε (4:00-6:30 το πρωί). Το μεσημέρι ο ΔΕΔΔΗΕ βρέθηκε και πάλι στο σημείο ελέγχοντας την κατάσταση. Η βροχή έχει σταματήσει στην Άνδρο και το δίκτυο αυτή τη στιγμή έχει σχεδόν αποκατασταθεί σε όλο το νησί.  

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΑΥΡΙΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΡΕΥΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 4 ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ