«Οπλίστε, σκοπεύστε, πυρ!» Εντυπωσιακή άσκηση της εθνοφυλακής στην Άνδρο.

 

Άστραψε και βρόντηξε χθες (27.9) η πλαγιά πάνω από την παραλία Αποθήκες κοντά στην Σταυροπέδα. Οι εθνοφύλακες της Άνδρου πραγματοποίησαν την προγραμματισμένη άσκηση ετοιμότητας και τακτικής με πραγματικά πυρά που στέφτηκε από απόλυτη επιτυχία και γι αυτό ο υποδιοικητής της ΑΣΔΕΝ υποστράτηγος Συμεών Θεοδωρίδης που την παρακολούθησε,  συνεχάρη τόσο τον διοικητή τους λοχαγό Ανδρέα Ζάφτη, όσο και έναν-έναν προσωπικά.

Το θέαμα ήταν εντυπωσιακό. Οι Ανδριώτες εθνοφύλακες, από κάθε σημείο του νησιού, ηλικίας από 30 έως 56 ετών, που στην καθημερινή τους ζωή ασχολούνται με διαφορετικές εργασίες  και επαγγέλματα, έχουν συγκροτήσει ένα άριστα, οργανωμένο και εξοπλισμένο σύνολο, έτοιμο να αντιμετωπίσει κάθε απειλή στην Άνδρο και όπου αλλού χρειαστεί.

 

Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης τους, χθες πραγματοποίησαν βολές με πιστόλια, τυφέκια G3A3 και G3A4, όλμους των 81 χιλιοστών και αντιαρματικά CARL GUSTAV M2. Η άσκηση διήρκεσε αρκετές ώρες και οι σκηνές με τις λάμψεις, τους κρότους, τις εκρήξεις και τους καπνούς, έμοιαζαν με σκηνές πολεμικής ταινίας!

Την εκπαίδευση των εθνοφυλάκων της Άνδρου που είναι συνεχής, παρακολούθησε και συμμετείχε η συνεργάτης επί της Πολιτικής Προστασίας Ιωάννα Σαραβάνου, αφού η εθνοφυλακή συνεργάζεται στενά με τις δράσεις της Π.Π. 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗ

 Αποστολή της Εθνοφυλακής είναι:

 α.  Η συμβολή στην Άμυνα της χώρας και η ενίσχυση και υποβοήθηση των Ενόπλων Δυνάμεων στην εκπλήρωση της αποστολής τους.

β.  Η συμβολή στην παθητική άμυνα και αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών (πυρκαγιές, θεομηνίες, σεισμοί κ.λπ.).

γ.  Η υποβοήθηση του έργου του Στρατού σε περίπτωση μερικής ή γενικής επιστρατεύσεως.

Σ.Δ.

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Πάλι η Σαραβάνου;;;;;